Fotoreportáž: Co se nosí na Fakultě sociálních studií v Brně?

Je důležité, jak řešíme anebo neřešíme oblékání. Jak jinak vyjádřit okolí, kdo jste nebo co si myslíte, aniž byste museli říct byť jen jedinou větu? První dojem hraje často důležitou roli. A to moc dobře ví i studenti různých oborů na Fakultě sociálních studií.

Brno –  Fakulta sociálních studií je na zajímavé lidi, a s nimi často spojené zajímavé outfity, opravdu bohatá. Někteří se svým vzhledem chtějí odlišit, jiní naopak zapadnout do davu. Jak se ale ukázalo při tvorbě této fotoreportáže, málokomu se chce jít s kůží na trh. A to i přesto že je vidět, že s výběrem oblečení si dal dotyčný nemálo záležet. Několik studentů, kteří rozhodně patří k těm odvážnějším, však souhlasilo k zdokumentování svých módních kreací.

Hlavní roli zde hraje krásný károvaný kabátek. Je doplněný světlým topem z jemného materiálu, perfektně padnoucími modrými jeansy a nakonec klasickými bílými converskami, se kterými se nedá šlápnout vedle. Přesně tak by mohl vypadat ideální studentský model. I jednoduché barvy a vzory zkrátka mohou udělat velkou parádu. Denisa to celé oživila výrazným, ale zároveň vkusným náhrdelníkem. Zrcadlové sluneční brýle, které si se šperkem na krku notují, dávají stylově vědět o přicházejícím jarním období.

Na rozdíl od mnoha jiných se Kryštof barev očividně nebojí! Se svou pestrobarevnou šusťákovou bundou je nejen před fakultou k nepřehlédnutí. Retro nádech devadesátých let je originální. Ne každý by dokázal obléknout si tento bláznivý výstřelek v barvách exotických papoušků, Kryštof tedy rozhodně dostává body za odvahu. U zbytku oblečení se Kryštof držel při zemi, zvolil neutrální boty i kalhoty ve tmavých barvách. Je to dobře, bunda je natolik výrazný kousek, že by v kombinaci s jinými barevnými svršky působila přeplácaně. Jediným dalším „úletem“, který si dovolil, je malinký vtipný culík, ten bohužel na fotce není vidět. Tak si ho na fakultě najděte, bude-li mít podobný outfit jako je tento, nemůžete jej minout.

Veronika se celá oblékla do kontrastů. Kombinace černé a bílé je nestárnoucí klasikou, která sluší všem. Romanticky působící bílá sukně áčkového střihu si skvěle rozumí s krátkým křivákem s rockerskými koženými a kovovými detaily. Vysoké jednoduché kozačky vypadají k sukni dobře, velká taška se drží barevnosti celého modelu. Celkově vše působí nenuceně a jemně, rozevláté vlasy nakonec korunují vzhled městské víly.

Jednoduchý neformální model se zelenou parkou, šedým trikem a koženkovými kalhotami, je dotažený k dokonalosti kloboukem, který neskutečně pasuje k rovně střiženým polodlouhým vlasům. Živý důkaz toho, že klobouk není jen čistě elegantní záležitostí a že umí i sportovnějšímu outfitu dodat originální nádech. Stylově odpovídající kulaté černé brýle, slip-on boty s odhalenými kotníky a lak na nehty v nude barvě – to vše dokazuje, že Klára vážně ví, co je to styl!

Ondřej, na kterém je znát, že v oblékání upřednostňuje hlavně pohodlí, se bezpečně a strategicky držel osvědčené šedo-modré kombinace. A dobře udělal, moc mu totiž sedí! Dioptrické brýle s tmavě modrými obroučkami barevně korespondují s kalhotami. Světle modrá košile je příjemným doplněním šedé bundy zajímavého střihu. Plusové body získává i za hnědé boty – černé by totiž mohly celý outfit poslat „k ledu“.

K zrzavým vlasům je oblečení laděné do olivově zelené trefou do černého! Triko s maskáčovým vzorem je dokonale sladěno s detailem na botách, náhrdelník zase s aplikacemi na kabelce. Černá koženková sukně má délku tak akorát, aby nepůsobila ani moc lolitkovsky, ani moc prudérně. Šála inspirovaná sítí na ryby je nápaditým ozvláštněním celého modelu, ve kterém by jeho nositelka mohla stylově vyrazit klidně i na etnografický výzkum do terénu. Vzhledem k výraznosti kabelky správně nechala ruce bez doplňků. Je prostě vidět, že Vendula se nebojí si s módou pohrát. Jak se sama svěřila, libuje si v kombinování značkových kousků s těmi z druhé ruky. Elegantní brýle kočičího tvaru a červená rtěnka jsou pak už hotovou třešničkou na dortu.

Tvář fakulty tvoří nejen studenti a učitelé, ale i její ostatní zaměstnanci.  Vyváženě vypadající black&white outfit kombinující černou bomber bundu, mikinu s kapucí a bílé triko s originálním potiskem, podtrhují ikonické bílé tenisky. Hipsterský nádech jednotlivých kousků oblečení, brýle s širokými černými rámy a zástěra ladící s fasádou školy – to vše nepochybně říká, že se Jaroslav, ačkoliv není student, na FSS rozhodně neztratí.

Ještěže si Lucie rozepnula černý kabátek – pod ním je totiž přímo barevná smršť! Zelený top (kterým určitě reprezentuje přízeň ke svému studijnímu oboru) hezky ladí s krátkou sukýnkou, jejíž petrobarevný pruhovaný vzor připomíná velikonoční kraslice. Průhlednými silonkami, jemnými šperky a balerínkami pak doladila svůj jarní dívčí vzhled.

Autor: Stisk Studentský deník | pondělí 30.3.2015 18:01 | karma článku: 23,83 | přečteno: 1542x
  • Další články autora
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com