Lidé mohou díky mobilní aplikaci zachránit život

Mobilní aplikace Zdravotnické záchranné služby, která může zachránit život. Jednoduchým stisknutím nouzového tlačítka zraněný kontaktuje linku 155 a současně odešle přesnou GPS polohu. 

Aplikace Záchranka funguje už rok, během kterého si ji stáhlo 333 tisíc lidí a bylo vysláno přes sedm tisíc nouzových volání. V 750 případech vyslány zdravotnické záchranné služby na pomoc pacientovi.

Mobilní aplikace navíc od dubna nabízí zdokonalené služby pro neslyšící, vylepšenou databázi veřejných defibrilátorů nebo upozornění na hrozící nebezpečí – ať už půjde o záplavy, výrazně zhoršený stav ovzduší nebo vody. Aplikace Záchranka funguje i v cizině, kdy na základě polohy vytočí zahraniční tísňové číslo. Od léta má být navíc v Rakousku dostupná i GPS lokalizace zraněného.

Aby se o této užitečné aplikaci dozvědělo co nejvíce lidí, bude od dubna do června letošního roku umístěna ve vozidlech brněnské městské hromadné dopravy informační kampaň, která má za cíl představit aplikaci Záchranka zejména starším občanům, kteří nejsou častými uživateli internetu.

Autoři: Nikola Málková, Pavlína Ondráková

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 4.4.2017 21:49 | karma článku: 10,28 | přečteno: 216x
  • Další články autora
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com