Stisk Studentský deník

Milovníci sladkého potěšili své chuťové pohárky na Cupcake cupu

24. 04. 2017 13:23:44
Blogerka Veronika Pořízková, která několik let vede stránku Z ghetta blog, již potřetí pořádala Cupcake cup. Soutěž mezi cukrářskými amatéry i profesionály hostila kavárna Industra Coffee, sešlo se celkem dvacet čtyři soupeřů.

Brno – Třetí ročník Cucpcake cupu se uskutečnil v takřka továrním prostoru Industra Coffee. Organizátorkou a tvůrkyní celé akce je Veronika Pořízková, která je známá především ze svého kulinářského blogu Z ghetta blog. „Před čtyřmi roky jsem se zúčastnila podobné akce v Praze, takže jsem si řekla, že udělám něco podobného i tady v Brně,“ řekla o akci. Společně s ní se všichni soutěžící a zaregistrovaní ochutnávači cupcaků sešli v sobotu 22. dubna, aby rozhodli, kdo z cukrářů a pekařů umí připravit nejlepší dortík.

Soutěžilo se ve dvou kategoriích – chuť a vzhled nazdobeného dortíku. Všech dvacet čtyři soutěžících muselo na akci přinést ukázkové cupcaky klasické velikosti a k nim dopéct a nazdobit minicupcaky pro hodnotitele. U každého stolu se tak bylo neustále na co dívat – výstavní i ochutnávací kousky svým vzhledem zaujaly každého návštěvníka. Někteří cukráři strávili nad výběrem toho pravého dortíku až měsíc. „Poslední týdny jsem nedělala nic jiného, než jen pekla a zkoušela různé druhy cupcaků. Nakonec jsem stejně zůstala u své osvědčené varianty,“ řekla Petra Maistryszinova, jedna ze soutěžících cukrářek.

Každý ze zaregistrovaných účastníků hodnotil pomocí aplikace, která byla vytvořena speciálně pro tuto akci. Minimum byl jeden bod, maximálně mohl cukrář dostat bodů šest, a to jak v kategorii chuti, tak za prezentaci. V odborné porotě akce byla samotná Veronika Pořízková společně s vítězkami z minulých ročníků. Celkem nejvíce bodů za chuť získal čokoládový cupcake s nugátovým krémem od Lucie Krkoškové. Za nejkrásnější cupcake si odnesla cenu Adéla Dlabajová se svým čokoládovo-malinovým výtvorem. První místo v hlasování veřejnosti obsadila opět Lucie Krkošková a v hodnocení poroty si jej odnesl David Tuška. Letošní ročník byl navíc obohacen o dvě ceny v kategorii nejpřísnější a nejmírnější ochutnávač.

Samotná organizátorka hodnotí třetí ročník kladně. „Každý rok se zájem zvyšuje, proto je akce letos ve větších prostorech, aby se mohlo připojit více lidí. Nicméně více už ji zvětšovat nechci,“ dodává s úsměvem. Větší zájem měli nejen pekaři a pekařky, ale také veřejnost. Na akci přišli ochutnávači, ale i lidé, kteří nehodnotili a pouze si malé dortíky prohlíželi. „Z Ghetta blog sleduji již několik let. Když se objevila na internetu taková akce, neváhala jsem s návštěvou,“ okomentovala událost návštěvnice události Kristýna Hromádková.

Lada Režňáková

Autor: Stisk Studentský deník | karma: 11.76 | přečteno: 376 ×
Poslední články autora