Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No teda neví, jak s tím Beethovenem uspěli při snížení asociálnosti v dopravě. Ctitelem Beethovena byl totiž největší asociál světové literatury, hlavní hrdina Mechanického pomeranče, jenž za zvuků Beethovena vraždil postarší intelektuálské estétské milovnice koček.

0 0
možnosti
Foto

K39a83r38e69l 45C82a22c63h

26. 4. 2016 14:01

Nejsem hudební znalec, nebo teoretik. Hudbu ale považuji za jednu ze svých základních potřeb, stejně jako jídlo, vodu a vzduch. Každý si vytváří vztah k hudbě již od dětství a tak není nic zvláštního, že upřednostňuje takovou hudbu, na které vyrůstal. Protože jsem pubertu prožil v 60. letech minulého století je jasné, že mě nemohlo minout ovlivnění érou Beatles. Otec však byl konzervatoristou na klavír a denně jsem tak nechtěně musel slýchat dlouhé hodiny jako zvukovou kulisu Chopina, Liszta, Bethovena, Mozarta, Schumanna, Dvořáka, Smetanu, ale i Ježka, Gerschvina, Addinsella atd. Přestože jsem tenkrát tuto hudbu vnímal jen podvědomě, zůstalo to ve mně, v nějaké okrajové paměti. No a dnes si, krom jiné hudby, též často pouštím tyto věci z You Tube a schválně stejnou skladbu několikrát za sebou, vždy v podání jiného interpreta a v duchu porovnávám, jak to hrával otec a kterému interpretovi se jeho tehdejší podání nejvíce blíží. Někdy se až divím, jaké detaily mi zůstaly v paměti a že skladby i 200 let staré jsou stále neskutečně krásné.

1 0
možnosti

Vážený pane,

každý den velmi trpím reprodukovanou hudbou, vysílanou nahlas v mé blízkosti proti mé vůli.

Sám poslouchám výhradně D-Dur a FM-Klasik. A když si pustím hudbu z vlastních paměťových médií, tak jde opět výhadně o hudbu "vysokou".

Ověřil jsem si, že kvalitní hudba vyhání z mé blízkosti pochybená individua.

Stačí pustit nahlas Vivaldiho nebo Haydna apod. a množství hovad v okolí se výrazně redukuje.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com