Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

15 000 litrů vody na 1 kg masa? Při ceně cca 50 Kč/m3 vody by jenom cena za spotřebovanou vodu činila 750 Kč na 1 kg masa. Kolikže stojí 1 kg hovězího nebo vepřového?

Paní veganko, nekrmte nás ani sebe takovými nesmysly, prosím.

0 0
možnosti

Když všichni přestaneme jíst maso, tak se zvířata začnou množit a za chvíli vám budou krávy, prasata, ovce atd. lítat po ulicích a sežerou vám i tu vaši veganskou stravu. Mimo jiné budou pořád prdět a likvidovat kvalitu ovzduší. S vaším přístupem

k životu je, ale nebudete chtít postřílet, protože se zvířata zabíjet nemají, tak jak to chcete řešit. Jedině, že by jsme se vyvraždili sami, jako lidé, protože je nás víc než těch zvířat a taky tvoříme plyny a ty zvířata by si tu v klidu bez nás mohla prdět vesele dál. P:S.Ten svět bude vypadat, až se lidé s tímto myšlením dostanou k moci.

1 0
možnosti

I46v18o 69Ž26á38č29e58k

7. 5. 2016 22:07

Zvířata, ani divoká, ani hospodářská, neprodukují žádné skleníkové plyny. V obou hlavních skleníkových plynech, metanu (CH4) a oxidu uhličitého (CO2) je v každé molekule obsažen jeden atom uhlíku. V tělech zvířat žádný uhlík nevzniká, to by tam musely probíhat jaderné reakce. Zvířata tedy mohou vyprdět a vykálet jen ten uhlík, který sežerou (ve formě trávy apod.). Uhlík v přírodě prochází různými složitými koloběhy, ale pokud ho nepřibývá, nemůže trvale přibývat ani skleníkových plynů.

Jedinou lidskou činností, která způsobuje přibývání uhlíku v biosféře, je těžba uhlí, ropy a zemního plynu. Tím se vrací do oběhu ten uhlík, který z něj byl kdysi dávno vyřazen. A je celkem jedno, jakým způsobem jsou tyto suroviny zpracovány.

2 0
možnosti
Foto

V ČR se nyní kvůli nevýhodným cenám výkupu masa hromadně ruší chovy prasat. Podporuje (podporoval) se naopak provoz bioplynek skrze dotace. A tyto bioplynky sežerou mnohem více siláže nežli dobytek. Nyní už všichni produkují kukuřici nikoli pro zvířata, ale pro bioplynky. A ty toho sežerou o hodně víc, nežli dobytek a prostředí se díky mechanizovanému obhospodařování půdy ničí stejně. Bioplynky vyrábí předraženou energii, již platíme my všichni z daní. Maso si obvykle sníme v malých kouscích často ob den a nevyhazujeme je do popelnic. Vegetariánem jsem byla cca 18 let a podepsalo se mi to celkem dost na zdraví. A proto jsem v malých dávkách začala jíst maso. Další nadějí pro lidstvo je umělé vyrábění masa, jenž se vyvíjí v labinách. Zde ale zatím vyjde jedno sousto tak na 2 miliony a maso nemá žádnou žádnou chuť.

0 0
možnosti

O44n63d13r38a 19G69l36a81c

7. 5. 2016 19:39

Hospodářská zvířata jsou velmi důležitou součástí systému krajiny. Po vyhubení velké části bizonů v Americe a slonů v Africe bych neviděl jako dobré experimentovat podobným způsobem v Evropě. Nezapomeňme, že před padesáti lety byly drasticky sníženy stavy koní v souvislosti s nástupem traktorů a půdě chybí humus.

4 0
možnosti

A když se na amerických prériích pásly miliony bizonů, v Africe zeber, antilop a slonů, v Asii divokých koní a sajg, to muselo být metanu 8-o.

Víte, že v ČR se rozlišují obilnářský, bramborářský a pastvinářský zemědělský typ ? Pastvinářský mj. proto, že přeměnit svažitý terén v pole by znamenalo spláchnutí půdy prvním deštěm ?

Jo a zkuste se třeba měsíc živit jako dřevorubec a vlastní organismus z vás ty vegetariánské myšlenky vyžene.

4 0
možnosti

A toto a oné slečně stovky podobných, nám studuje na univerzitách.

Vystudují a dále:

1. budou státem placeni za dělání z prdu kuličku.

2. sedět v Kauflanfu u pokladny.

Pro normální život nepoužitelní, ale "vzdělaní".

2 0
možnosti

J49a83n 93F55r50o48l72í95k

7. 5. 2016 18:30

Milá dámo, jsou Vám známy objemy metanu, který se uvolňuje třeba ze sibiřského permafrostu nebo Sargasového moře? Tvrdit, že za klimatické změny je odpovědný chov dobytka je sice velice módní, ale naprosto neprokázané. M.j. pokud se seznámíte s dostupnými historickými prameny o počasí třeba v Evropě od 13. stol. zjistíte, že žádné významné klimatické změny se nekonají. A z krátkodobého pohledu je třeba letošní jaro nachlup stejné jako před 64 roky, což já pamatuji.

4 0
možnosti

Pokud již člověka nepřesvědčí etická stránka "výroby" masa, měl by jej alespoň vyděsit vysoký dopad masné výroby na životní prostředí. Nebo ne?

Je mě to úplně jedno a tečka.

2 0
možnosti

Bože, Bože to zas je článek. Nejlépe aby lidstvo celé zaniklo a bude po problemech s nedostatkem jídla, pitné vody a svět bude čistší a "růžový":-P

6 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS