Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J45a35n 79H70r64u88z56a

18. 10. 2016 14:06

Chybná je ovšem premise autora článku. Brňany nádraží zas tak nezajímá. Většina jezdí autem a MHD. A ti co jsou na této dopravě závislí, dělníci a studenti z okolních vesnic nevolili. Chybná byla i premise autorů referenda, kteří si nepohlídali realizaci. Z těch 34% se ne všichni vyštrachali po schodech do 1. patra k referendu. S tím vlivní majitelé pozemků pod starou drahou počítali a také jim to vyšlo. Já, který jsem do vlaku nesedl snad 30 let jsem volit šel. Varianta "u řeky" nese daleko větší náklady města Brna a tedy vyšší daně pro mne. Na to bohužel většina brňanů nemyslela. A tak jen doufám, že stejně jako Baťův palác se bude nové nádraží potýkat se spodní vodou. To ví jen pamětníci a to ještě ústním podáním od svých rodičů.

1 0
možnosti

Mě se to hlasování netýká. Proto jen deobnou poznámku: hloupě bych se domníval, že nové (staronové) umístění nádraží je otázkou navýsost odbornou, kterou mají řešit odborníci a nikoliv politici či veřejnost.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím,že by neměli rozhodovat politici ale domnívám se že ti, kteří nádraží využívají, tedy občané a tím veřejnost. Odborníci by měli poskytnout vyčerpávající informace pro veřejnost.

0 0
možnosti

Samozřejmě vyhrálo referendun pro stávající nádraží s 81% platných hlasů bez rozdílu jaké kvorum bylo vypsáno. Otázky byly špatně položeny, referenda májí být o změmě,tak otázka měla znít takto " Chcete nádráží v odsunuté poloze ANO NE a ani by se ty hlasy nemusely počítat.

0 0
možnosti

Jaképak dohadování?

Nebylo snad - dokonce usnesením vlády - před léty rozhodnuto o výstavbě nového nádraží a odsunu Nádru?

Co máte jiného pro největší brownfields v Krně?

0 0
možnosti

Jestli ono to nebude spíš tím, že ta většina, kterých se to týká, do města dojíždí z okolí. Naprostá většina brňanů nemá potřebu se nějak vyhraňovat k poloze nádraží, protože na cestování do zaměstnání užívá auto. Tudíž ti, co k tomu vlastně mohli něco říci, nebyli do referenda jak mimobrňáci zahrnuti.

2 0
možnosti

Já si myslím, že většině obyvatel Brna je úplně jedno, kde nádraží je a bude. To se týká hlavně těch, co do Brna vlakem jezdí za prací, ale ti hlasovat nemohou.

2 1
možnosti

L82i10b76o87r 57V92a21n10ě98k

18. 10. 2016 0:13

Zajímavé představy o demokracii. Když k volbám přijde 10% voličů, jsou platné a referendum kam jich přišlo víc, platné není?

Limity množství voličů pro referenda jsou dle mého mínění proto, že politici si ve skutečnosti rozhodování lidí o svých záležitostech nepřejí.

Když je autor blogu tak přesvědčen, že odsun by byl pro uživatele nádraží pozitivem, proč se jich nezeptá přímo na místě?

4 0
možnosti

Ano, těch co dnes a denně dojíždějí vlakem. Ti mají narozdíl od svatečních "cestovatelů" k problému co říci.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS