Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Masarykova univerzita má jako soukromá škola právo si vyvěsit jakou vlajku chce je placená z příspěvků sponzorů a studentů a tak se nemusí ohlížet na nikoho a může vyvěsit třeba i vlajku Pobřeží slonoviny. Přesto i tak nemá právo někomu vnucovat svůj názor. Jestli návštěva Dalajlámy byla jeho soukromá návštěva nebo nebyl li pozván vládou nebo parlamentem není povinností nebo není ani nic proti slušnému vychování ho nepřivítat, je to prostě turista jako každý jiný. Kdyby přišel představitel Svědků Jehovových a nikdo z vlády by ho nepřivítal taky by jsme se asi nedivily.

1 2
možnosti
Foto

Tibetští kněží vládli Tibetu rukou nelítostnou a krutou a Čína místním lidem pomohla ke vzdělání i k sebeúctě. Strkat do toho rypák je stejně nesmyslné jako kdyby Čína Česko kritizovala za vyhoštění Sudetských Němců a zabrání jejich majetku. Mluvit o tom, že žili na českém území je sporné. Tohle území bylo kdysi dávno předků Němců - Keltů, pak jim ho sebrali předkové Čechů, potom bylo po léta spravováno cizinci a to jak tím na trůně, tak těmi na zámcích a v palácích.

2 6
možnosti

Jakou to má souvislost? V Rusku vládli dlouhá léta pologramotní mužici rukou krutou a nelítostnou, ale jakou to má souvislost s jejich právem na svobodu?

3 0
možnosti

Na universitě má vlát jenom vlajka česká,škola je apolitická a to jenom různí představitelé tu deklarují svoje politické názory.Takže na universitě ani ruskou,ani americkou ani tibetskou atd.

4 4
možnosti

Když tady byl hlavní čínskej komunista, tak byly rudý vlajky úplně všude. S tím jste ale problém neměl, že?

4 1
možnosti
Foto

A tak by to ale mělo být- vítat vzácnou návštěvu bývá přece dobrým zvykem! :-)

7 0
možnosti
Foto

Asi ani tak moc ne, že?

2 4
možnosti

L97i11b60o17r 31V24a43n19ě79k

19. 10. 2016 12:54

Přičemž vlajka je Made in PRC a dalajláma si přeje setrvání Tibetu pod čínskou vládou. Pod kterou ostatně byla většinu své známé historie.

Pokud tam vládli dalajlámové, šlo o hluboce středověkou teokracii s vysokým podílem otroků, tělesných trestů a kulturní zaostalostí.

Co má asi pan rektor za obor?

6 3
možnosti

L27i50b57o17r 92V36a35n38ě44k

19. 10. 2016 12:57

Mno - jde o docenta muzikologie a hudební sociologie.

Nesmírně náročný a potřebný obor.....

1 4
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com