Děkujeme za pochopení.
H84a12n54a 21V61l83k37o98v17á
Celkem se divím, že dospělý člověk (i když s mnohými diskutéry níže souhlasím) bere tento článek vážně. Přijde mi to jako slohovka z gymnaziálního časopisu, kde si děti hrají na skutečný svět podle toho co zrovna probírají...
R62a72d76i59m 47P24o69l27á66š50e29k
Každý nemůže být propitý x lety pravidelného pití vína, aby potom podle nálepky dokázal vybrat tu správnou kvalitní láhev za 150 a v regálu nechal červený či bílý ocet či sirup s plesnivinkou, obojí od našich českých a moravských vinařů taky za 150.
Sudové víno má tu velkou výhodu, že ho člověk může před nákupem ochutnat. Pro výběr solidního vína tedy nemusí mít žádné znalosti, stačí jen když mu dobře funguje chuť.
M18a84r22t36i28n24a 65T45r84o10j26a23n49o78v90á
No jo, nezlobte se na něj, je to ještě truhlík, chlastačák má ještě mokrej a už rozdává moudra.
Sudový víno se dá koupit výborný i hnusný, stejně jako lahvový. V Rakousku koupíte výborný lehký víno klíďo za tři ojra. A nevím, proč by se nemohlo prodávat tam, kde si to někdo koupí, většina vinoték taky prodává sice ne přímo maso, jak zmiňuje, ale sýry a různé jiné dobrůtky. Někdo si chce koupit drahou láhev a k ní drahý sýr, neěkdo petku a k ní noviny a cigára. Co je mu do toho?
To je stejný jako točená plzeň u jelínků ve srovnání s lahvovýma krušovicema... svý zákazníky si to najde.
M82i71l47o43s85l91a50v 87J27e45ž50e56k
Tedy Pálavu s Moldávie asi těžko ale chtěl bych se pana odborníka zeptat jestli pil vynikající Moldavská vína, když o nich píše celkem opovržlivě. Pro sudová vína si chodím léta přímo k výrobci a kupuji jak stolní tak jakostní vína a většinou svou kvalitou této kategorie převyšují lahvované.
T67o58m45á43š 82T45a36t49í57č18e83k
Ach jo, to se rodí mudrci. Vynechme prodejce, kteří v těch sudech mají napodobeniny vína. Pojďme se podívat na to, co kvalitního si ze sudu člověk může koupit: Jedná se v takových případech o jakostní vína od stejných vinařů ze stejných tratí, která jsou někde v regálech mání v sedmičkách jako přívlastková. A ono to má smysl - "obyčejné" jakostní víno se prakticky nelahvuje, to když někdy takovou láhev najdu, je to rarita. A co je dobrého na jakostním vínu bez přívlastku? - Je to stejně dobré víno jako to přívlastkové, ale je lehčí. Člověk ho může prostě pít jenom tak.
A to bysme bez sudů neměli, mladý moudrý sommeliére.
P93a31v10e45l 59M37a79c55h50a86č54e28k
Budiž, má na svůj názor právo.
Jen nevím, jak významný sommeliér to může být ve svých 19. letech. Aby měl větší zkušenosti, to by musel chlastat tak min. od 10 let a to se mi nezdá.
A co mne úplně dorazilo - v jejich podniku "unikátní degustační automat". Toť vskutku unikátní přístup k degustaci a osvětě. Docela rád bych si od toho dávkovače poslechl, jak nádherný má dotyčné víno "bukvete".
J17a42n26a 43S33l18a81n72i19n54o26v51á
bať...
Mám za sebou kompletní sommeliérský kurz a i něco za ty roky nazkoušeno a odpito, ale zároveň díky tomu vím, že se do sudů dostane i kvalita pozdního sběru, protože zařazení do přívlastku pozdní sběr, značí i finanční náklady a někdy se to vinaři zkrátka nevyplatí. Sice se to nesmí nazývat Pozdní sběr, ale to mu na kvalitě neupírá.
Mládenec se zřejmě shlédl v Ivo Dvořákovi, který na sommeliérském kurzu neopomíná uvádět, že "sudovku by nikdy nepil, protože je to hnus..."
M80i78r65o43s63l33a34v 62V63l92a90s70á50k
Zase další omezovač volného trhu. Zákazníci nejsou vesměs tupci, každý trochu soudný ví, že kvalita dražších věcí obvykle (i když výjimky jistě jsou) bývá lepší než levých. Nicméně má právo se svobodně rozhodnout, co si za své peníze koupí, bez mustrování státem. Za chvíli by nám chtěl stát radit i jak provádět hygienu po defekaci.
- Počet článků 2823
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1121x
Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com
Seznam rubrik
Oblíbené stránky
- Katedra žurnalistiky FSS MU Brno
- Magazín M, časopis Masarykovy univerzity
- Stisk, studentský zpravodajský online deník na Facebooku
- Stisk online, studentský zpravodajský online deník (plná verze)
- Atrium, časopis Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity
- Muni TV, studentská televize Masarykovy univerzity
- Humans of FSS
- Stisk, studentský zpravodajský online deník na Twitteru
- Stisk, studentský zpravodajský online deník na Instagramu
- Stisk, studentský zpravodajský online deník na YouTube