Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H84a12n54a 21V61l83k37o98v17á

12. 11. 2016 8:50

Celkem se divím, že dospělý člověk (i když s mnohými diskutéry níže souhlasím) bere tento článek vážně. Přijde mi to jako slohovka z gymnaziálního časopisu, kde si děti hrají na skutečný svět podle toho co zrovna probírají...

0 0
možnosti
RP

Každý nemůže být propitý x lety pravidelného pití vína, aby potom podle nálepky dokázal vybrat tu správnou kvalitní láhev za 150 a v regálu nechal červený či bílý ocet či sirup s plesnivinkou, obojí od našich českých a moravských vinařů taky za 150.

Sudové víno má tu velkou výhodu, že ho člověk může před nákupem ochutnat. Pro výběr solidního vína tedy nemusí mít žádné znalosti, stačí jen když mu dobře funguje chuť.

2 0
možnosti
MT

No jo, nezlobte se na něj, je to ještě truhlík, chlastačák má ještě mokrej a už rozdává moudra.

Sudový víno se dá koupit výborný i hnusný, stejně jako lahvový. V Rakousku koupíte výborný lehký víno klíďo za tři ojra. A nevím, proč by se nemohlo prodávat tam, kde si to někdo koupí, většina vinoték taky prodává sice ne přímo maso, jak zmiňuje, ale sýry a různé jiné dobrůtky. Někdo si chce koupit drahou láhev a k ní drahý sýr, neěkdo petku a k ní noviny a cigára. Co je mu do toho?

To je stejný jako točená plzeň u jelínků ve srovnání s lahvovýma krušovicema... svý zákazníky si to najde.

2 0
možnosti
MJ

Tedy Pálavu s Moldávie asi těžko ale chtěl bych se pana odborníka zeptat jestli pil vynikající Moldavská vína, když o nich píše celkem opovržlivě. Pro sudová vína si chodím léta přímo k výrobci a kupuji jak stolní tak jakostní vína a většinou svou kvalitou této kategorie převyšují lahvované.

1 0
možnosti
TT

Ach jo, to se rodí mudrci. Vynechme prodejce, kteří v těch sudech mají napodobeniny vína. Pojďme se podívat na to, co kvalitního si ze sudu člověk může koupit: Jedná se v takových případech o jakostní vína od stejných vinařů ze stejných tratí, která jsou někde v regálech mání v sedmičkách jako přívlastková. A ono to má smysl - "obyčejné" jakostní víno se prakticky nelahvuje, to když někdy takovou láhev najdu, je to rarita. A co je dobrého na jakostním vínu bez přívlastku? - Je to stejně dobré víno jako to přívlastkové, ale je lehčí. Člověk ho může prostě pít jenom tak.

A to bysme bez sudů neměli, mladý moudrý sommeliére. :-P

2 0
možnosti
Foto

Budiž, má na svůj názor právo.

Jen nevím, jak významný sommeliér to může být ve svých 19. letech. Aby měl větší zkušenosti, to by musel chlastat tak min. od 10 let a to se mi nezdá.

A co mne úplně dorazilo - v jejich podniku "unikátní degustační automat". Toť vskutku unikátní přístup k degustaci a osvětě. Docela rád bych si od toho dávkovače poslechl, jak nádherný má dotyčné víno "bukvete". ;-D

5 1
možnosti
JS

bať...R^

Mám za sebou kompletní sommeliérský kurz a i něco za ty roky nazkoušeno a odpito, ale zároveň díky tomu vím, že se do sudů dostane i kvalita pozdního sběru, protože zařazení do přívlastku pozdní sběr, značí i finanční náklady a někdy se to vinaři zkrátka nevyplatí. Sice se to nesmí nazývat Pozdní sběr, ale to mu na kvalitě neupírá.

Mládenec se zřejmě shlédl v Ivo Dvořákovi, který na sommeliérském kurzu neopomíná uvádět, že "sudovku by nikdy nepil, protože je to hnus..."

4 0
možnosti
Foto

Zase další omezovač volného trhu. Zákazníci nejsou vesměs tupci, každý trochu soudný ví, že kvalita dražších věcí obvykle (i když výjimky jistě jsou) bývá lepší než levých. Nicméně má právo se svobodně rozhodnout, co si za své peníze koupí, bez mustrování státem. Za chvíli by nám chtěl stát radit i jak provádět hygienu po defekaci.

4 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com