Brněnští mafiáni opět vyrážejí do ulic

Už brzy se studenti V Brně začnou jako stíny plížit po fakultách. Rozpoutala se válka nájemných vrahů. Se začátkem semestru totiž začala i hra Assassin.

Kartacky na zuby. Nove nebezpecne zbrane. Foto: Barbora Racova

Brno - Loňský rok nebyla válka brněnských famiglií zcela dobojována. Kdo nakonec uspěje v drsné válce zubních kartáčků? Těmito slovy vyzývají ke hře organizátoři hry Assasin. V Brně při ní začnou řádit mafiáni. Vyzbrojeni zubními kartáčky.

Assassin je hra, která láká příznivce filmů o gangstrech, ale i ty, kteří si chtějí trochu okořenit studentský život a rozšířit okruh přátel. „Hru jsem si hodně užívala. Měla výbornou atmosféru a bavila mě, i když mě zabili už po prvním týdnu,“ říká loňská účastnice Vendula Karásková.

Pravidla jsou jednoduchá. Společnost Geologica Siciliana, jak si říkají organizátoři, rozdělí přihlášené nájemné vrahy do jednotlivých skupinek, neboli famiglií. To jsou „vrahové“, kteří spolu hrají proti ostatním. 

Každý hráč si pořídí vlastní zbraň. Tou je jakýkoliv zubní kartáček. Na velikosti ani barvě „zbraně“ nezáleží. Na stránkách hry jsou pak zveřejněny fotografie všech účastníků, kteří se mezi sebou postupně likvidují. Odstranit dalšího hráče znamená připlížit se k němu zezadu a kartáčkem mu lehce přejet po krku. Tím je „podříznut“ a „zabit“. Takovýto zločin může zhatit třeba detektiv, který potenciálního vraha zatkne.

Leckdy se nadšeným mafiánům stane, že podříznou nevinnou oběť, která nemá nejmenší tušení, co se děje. Jindy zase nájemný vrah vytrpí dvouhodinovou přednášku na fakultě informatiky, která mu nic neříká, a když oběť konečně dopadne, zjistí, že oběť byla zabitá už když šla na přednášku.

Celý systém hry je promyšlen a honba více něž stovky nájemných vrahů je zpestřena nárazovými akcemi. Těmi jsou například fiktivní pohřby, obchodování s drogami nebo pokerové turnaje. Jako odměnu můžou hráči získat speciální peníze, za které si lze kupovat informace o ostatních. Vrah pak například nemusí postávat dlouhé hodiny před fakultou, ale ví, na kterou přednášku přesně zajít.

Nábor nových hráčů již začal a každý nyní může zkusit své štěstí a vybudovat si kariéru „nájemného vraha“. „Letos mám sice mnohem víc učení a školních povinností, ale i přesto jsem se rozhodla znovu se zúčastnit,“ říká Vendula Karásková a dodává, že kartáček už má přichystaný.

Pravidla hry zakazují jakékoliv fyzické násilí. Podle statistik organizátorů se  v loňském roce hry zúčastnilo přibližně sto osmdesát hráčů. Jejichž snažení se promítlo ve více než sto čtyřiceti úspěšně spáchaných „vraždách“. Podobná hra se hraje i v Praze.


Zuzana Dvořáková

 

 

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 29.9.2009 9:19 | karma článku: 6,72 | přečteno: 1085x
  • Další články autora
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com