Brněnská Kometa stoupá extraligovou tabulkou

Dosavadní vývoj letošní sezóny brněnské Komety lze přirovnat k jízdě na horské dráze. Po sérii neúspěchů Kometa mohla oslavovat šňůru jedenácti zápasů v řadě, ve kterých vždy dokázala získat alespoň jeden bod.

Brno – Hokejistům brněnské Komety sice v současné době patří čtvrtá příčka v extraligové tabulce, na začátku sezóny to s nimi ale příliš dobře nevypadalo. Ještě před začátkem 22. ročníku nejvyšší domácí hokejové ligy se musel hlavní trenér Vladimír Kýhos vypořádat s několika změnami v sestavě. Z jihomoravské metropole do nedaleké Olomouce se přesunul brankář Jiří Trvaj a obránce Tomáš Žižka posílil obranné řady mistrovského Zlína. S Kometou se rozloučil také útočník Libor Pivko, který našel nové angažmá v Pardubicích. Naopak největší letošní posilou loňského vicemistra byl příchod Petra Tona ze Sparty. Útok doplnil také David Ostřížek a Miroslav Holec a novými obránci jsou František Ptáček, Tomáš Malec a Petr König.

Vstup do hokejové extraligy se hráčům Komety vydařil – nejprve rozstříleli Liberec 3:5, vzápětí sice podlehli Vítkovicím 3:1, v moravském derby ale porazili Olomouc 4:2. Ještě v té chvíli se zdálo, že vicemistr, který v loňských bojích o extraligový titul podlehl Zlínu, bude i v aktuální sezóně bojovat o nejvyšší umístění.

Ve čtvrtém kole se ovšem jihomoravský celek utkal s Litvínovem, který v té době ještě nepoznal chuť porážky. Jediný gól Komety vstřelil Petr Ton, ale kontrolu nad hrou převzali Litvínovští, kteří nakonec zvítězili jasně 6:1. Dalším soupeřem byla Sparta, kterou v minulé sezóně Brno porazilo v semifinálových bojích o extraligový titul. Tentokrát však byl úspěšnější pražský tým, který i díky čtyřem trefám Lukáše Klimka deklasoval Kometu 8:1.  „V zápase proti Spartě se nám nedařilo vůbec nic a soupeř zaslouženě vyhrál,“ řekl po utkání brněnský kapitán Leoš Čermák.

Následovalo utkání v Pardubicích, ve kterém byli Brňané opět neúspěšní a prohráli 2:3 po samostatných nájezdech. V domácím zápase proti plzeňským Indiánům Jihomoravští nevstřelili ani jeden gól, a podlehli tak Západočechům 0:5. „Čtyři prohrané zápasy za sebou, to už je hrozně moc. Doufám, že se chlapi zvednou a začnou zase vyhrávat. Všichni fanoušci za nimi stojíme,“ burcoval svůj oblíbený tým Jaroslav Šlách. Ani jeho podpora ale nezabránila porážce 1:4 v Karlových Varech a 1:2 na domácím ledě proti Třinci. Po deseti kolech měli brněnští hokejisté na svém kontě pouze dvě výhry a sedm bodů, kvůli čemuž jim patřilo předposlední místo v tabulce. Hůř na tom byl pouze Zlín.

Druhou desítku zápasů začínala Kometa na ledě nováčka extraligy Mladé Boleslavi. „Sezóna je dlouhá, nesmíme se prohrami nechat srazit dolů,“ povzbuzoval svůj tým před zápasem brněnský útočník Jakub Koreis. A jeho podpora také zabrala – Jihomoravští nejprve porazili Bruslaře 4:3 po samostatných nájezdech a poté přestříleli pražskou Slavii 7:1. Následně sice podlehli hradeckému Mountfieldu těsně 2:3, ovšem výhra 3:1 nad Libercem znamenala začátek série jedenácti zápasů, ve kterých Brňané vždy získali alespoň jeden bod. 

Komeťáckou lavinu ale zastavila právě Mladá Boleslav, která ve druhém vzájemném zápase porazila Brno v hale Rondo 3:2. Hokejisté jihomoravské metropole si z toho ale nic nedělali a na domácím ledě porazili hradecký Mountfield 2:1, kterému tak vrátili porážku z 13. kola. „Po šesti prohraných utkáních jsem už nedoufala, že se může situace zlepšit. Ale jak se říká, v hokeji je možné všechno a já jsem moc ráda, že kluci momentálně vedou nad Slavií. Konečně se probudili a začali vyhrávat, tak doufám, že to dotáhnou do vítězného konce,“ řekla brněnský fanynka Monika Léková při utkání s pražskou Slavii, které uzavřelo první polovinu zápasů nejvyšší hokejové ligy. V současné době tedy brněnským hokejistům patří čtvrté místo, které jim zaručuje přímý postup do play-off, na druhou stranu je před nimi ještě další šestadvacet zápasů, ve kterých se může stát cokoli.


Karolína Vysloužilová

Článek čtěte také na munimedia.cz

 

Autor: Stisk Studentský deník | čtvrtek 4.12.2014 19:17 | karma článku: 19,04 | přečteno: 268x
  • Další články autora
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com