Hokejoví fanoušci se rozjížděli pomaleji. Stejně jako hráči

3. 05. 2015 15:06:39
Očekávání českých hokejových fanoušků jsou obrovská. Napětí během přenosů s českým národním týmem by se před televizními obrazovkami dalo krájet. Tlak na hráče je enormní. Český národní sport číslo jedna se po jedenáctileté odmlce vrátil do Prahy a Ostravy. V pátečním večerním zápase proti Švédsku zahájili čeští hokejisté cestu, na jejímž konci se mohou na domácím ledě opět po pěti letech nesmazatelně zapsat do historie českého hokeje.

Poslední světový šampionát na našem území skončil v roce 2004 pro příznivce českého hokeje obrovským zklamáním. Po suverénní základní části vyřadili ve čtvrtfinále na nájezdy naše hokejisty Američané. Obrovskou euforii v sekundě neproměněného nájezdu Jirky Dopity vystřídalo hrobové ticho. Přijde po jedenácti letech čas odplaty?

Vstupenky na zápasy českého týmu zmizely bleskovou rychlostí. Zájem o lístky na hokejové mistrovství světa v Česku se nedá s žádnou jinou zemí srovnat. Cíl pořadatelů je jasný. Vzít si zpět rekord v návštěvnosti, který drží Bělorusko. Proto pro mě bylo zklamáním, když jsem sledoval páteční zápas proti nabitému výběru Švédska a atmosféra sedmnáctitisícové arény působila v prvních dvou třetinách poněkud ospale. Stejně jako fanoušci zaspali i hráči. Chybovali zejména v obraně a brzo prohrávali o dva góly. Na obou stranách téže mince se asi projevila nervozita, která jde s velkými očekáváními ruku v ruce.

Ve třetí třetině jako by se nervozita nad pražskou O2 arenou rozplynula. My, na které už bohužel nezbyly vstupenky, jsme tak konečně mohli sledovat to, na co jsme čekali. Češi vyburcovaní bouřícím publikem otočili nepříznivý vývoj, a i když nakonec dostali gól minutu a půl před koncem a v následujících nájezdech utkání prohráli, lepší reklamu na hokej si pořadatelé přát nemohli.

Sobotní utkání začali fanoušci tak, jak skončili v pátek. Povzbuzovali, skandovali, fandili, vyvolávali jména Jágra nebo Pavelce. Naopak hráči nedokázali v úvodu navázat na poslední třetinu se Švédskem. Po dvou smolných gólech vystřídal Saláka, který bohužel doplatil na hru celé české obrany, Pavelec. Obraz utkání se od této chvíle zcela změnil. Pokud měla tato výměna brankářů působit na tým jako impuls, tak se to trenérovi Růžičkovi povedlo dokonale. S velkým přispěním přesilovek Češi utkání otočili a nevyzpytatelné Lotyše ve druhé a třetí třetině jasně přehráli.

Bojovník Klepiš, jenž schytal v zápase několik tvrdých ran a vybojoval rozhodující přesilovky, ve kterých Lotyši ztratili síly a Češi otočili vývoj utkání. Nestárnoucí Jágr, který vítězným gólem utkání rozhodl a svým výkonem si zajistil ocenění pro hráče utkání. Gólem a dvěma asistencemi ověnčený Kovář. To byly včera nejvýznamnější osobnosti českého týmu, které přispěly k prvnímu vítězství v turnaji. Ale každý hráč má své místo a zítra proti Kanadě může být rozhodujícím hráčem zase někdo jiný. Do třetice už snad naši hráči úvod zápasu nezaspí a fanoušci budou hnát své hráče za vítězstvím.

Autor: David Šibor

Autor: Stisk Studentský deník | neděle 3.5.2015 15:06 | karma článku: 20.68 | přečteno: 319x

Další články blogera

Stisk Studentský deník

Recenze: Divoká říše slibuje více, než zvládne splnit

Novinka nakladatelství CooBoo - Divoká říše autorky Stacey Marie Brown: Kniha se odehrává v dystopické Budapešti a nakladatelství se ji nebojí srovnat i s velikány žánru adult fantasy, ke kterým má však daleko.

22.11.2022 v 13:00 | Karma článku: 7.83 | Přečteno: 156 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Tvorba komunity je pro nás klíčová, říká vedoucí Radia R Barbora Dohnalová

Největší studentské rádio na území Česka a Slovenska má nově zvolené vedení. Místo station manažerky získala studentka Barbora Dohnalová. V rozhovoru mluvíme o autenticitě, fungování, ale i osobním vztahu Dohnalové k Radiu R.

14.11.2022 v 12:31 | Karma článku: 7.73 | Přečteno: 149 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Zápasník Chotěnovský: Trend MMA je teprve na začátku

V jednadvaceti letech se rozhodl pro sport, který u nás v té době nikdo neznal. Denně dojížděl sedmdesát kilometrů na tréninky z Dolní Dobrouče do Hradce Králové. Řeč je o MMA zápasníkovi Lukáši Chotěnovském.

3.11.2022 v 12:19 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 62 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Komentář: Reklama na Formuli 1 v americkém Austinu

Max Verstappen znovu kraloval. Tentokrát na okruhu COTA (Circuit of the Americas) ve Spojených státech Amerických. Předcházelo tomu ale drama plné nehod, předjíždění a chyb. Byla to Formule 1, tak, jak ji známe.

25.10.2022 v 16:17 | Karma článku: 7.99 | Přečteno: 131 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 18 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 11.81 | Přečteno: 218 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 16.33 | Přečteno: 375 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.02 | Přečteno: 103 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.88 | Přečteno: 570 | Diskuse
Počet článků 2823 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1116

Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...