Výstava Jeden kmen děti děsí

Fantasy výstava na Špilberku mapující fiktivní zvyky a historii skřetího kmene Snaga slaví první týden od otevření. Zatímco dospělí návštěvníci jsou uchváceni děsivou atmosférou výstavy, děti se  bojí vstoupit.

Výstava Jeden Kmen

Brno – Snaga patří mezi skřetí kmeny ze světa J. R. R. Tolkiena. Minulou sobotu obsadili na Špilberku gotický sál, a vy se tak s nimi můžete na výstavě Jeden kmen setkat. Svůj brloh zde budou mít až do 11. února příštího roku. Vstupní brána na výstavu zdobená lebkami láká mnoho zvědavých turistů, zatímco jiné odpuzuje.

„Neprošli jsme to celé, protože jsme viděli strašidelného vlka,“ okomentoval svou návštěvu výstavy tatínek Radek Černín. „Ještě, že jsem tam nevzal toho mladšího.“ Jeho syn, který se předtím návštěvy dožadoval, po vstupu rychle ztratil zájem. „Jinak to ale mají moc pěkně udělané, třeba tu interaktivní hru,“ dodává Černín vzápětí.

Dospělí návštěvníci oproti dětem nad výstavou projevují nadšení. Jeden kmen je navíc nejen v českém jazyce, ale i v angličtině. Výstavu tak mohl například ocenit Kevin Cheu, který si hned udělal několik fotek s postavou skřetího válečníka jedoucího na vlkovi: „Bylo to fajn. Ocenil bych snad trochu více informací o autorech výstavy, ale jinak tomu nemám co vytknout.“

„Výstavu Jeden kmen jsme zahájili festivalem, který navštívilo víc než 600 lidí,“ okomentoval úspěch skřetího kmene mluvčí Špilberku Michael Kalábek. Výstava nabízí návštěvníkům nejen neotřelý námět, ale i zpracování. Jeden kmen je jedna velká hra lidské představivosti. Fotografie skřetů doprovází jejich medailonky, v místnosti běží promítání filmů a interaktivní hra upoutá nejenom technicky zdatné jedince. Rodiče s malými dětmi by však měli zvážit, zda tam své ratolesti chtějí vzít.

Kristýna Klazarová

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 3.10.2017 17:04 | karma článku: 15,77 | přečteno: 668x