Absolventi vysokých škôl hľadali svoju vysnívanú prácu na Career Days

3. 03. 2018 21:32:07
Career Days, festival firemných kultúr, sa konal vo štvrtok a piatok 1. – 2. marca v Hoteli Don Giovanni v Prahe. Významní zamestnávatelia predstavovali svoje firmy, aby zaujali študentov, ktorí na festival prišli hľadať prácu.

Praha - Career days je festival, na ktorom môžu zástupcovia firiem nájsť svojich budúcich kolegov. Personalisti mali najväčší záujem o čerstvých absolventov. Hľadali schopných ľudí, ktorí sú kreatívni a majú nápady. „Hľadáme obchodníkov, ktorí sú už nejakú dobu po škole, alebo študentov, ktorí popri škole pracujú. Musia hovoriť plynule anglicky. Na Career Days sme mali jeden workshop, ktorý bol fajn, no prišli sme sem hlavne kvôli nadväzovaniu spolupráce. Čakali sme, že stretneme ľudí, ktorí by v budúcnosti mohli pre nás potencionálne pracovať,“ uviedla personalistka zo Salesdock Jana Michalová.

Absolventi aj aktuálni študenti mali šancu rozprávať sa s predstaviteľmi spoločností, na mieste im dať svoj životopis a prípadne sa hneď dohodnúť na spolupráci. Zástupcovia Profesia.cz dávali účastníkom tipy, ako by mal vyzerať správny životopis, ktorý následne mohli účastníci predať priamo firme. Iné firmy si pre účastníkov pripravili rôzne súťaže o zaujímavé ceny.

Študenti prišli z rôznych škôl zistiť, ako sa môžu uplatniť so svojím odborom. Jana, študentka biomedicínskej techniky, chcela zistiť, aké má jej odbor uplatnenie na skutočnom trhu práce. „Môj odbor nie je úplne bežný, preto som chcela zistiť, či pre mňa existujú pozície, o ktoré by som mala záujem. Tiež ma zaujímali aj možnosti v iných odboroch. Veľa som sa tu dozvedela. Najviac sa mi páčil workshop s Monetou, kde hovorili o osobnej značke,“ uviedla Jana.

Podľa niektorých spoločností bola účasť na Career Days veľmi nízka a zvažovali, či ma táto forma náboru nových ľudí budúcnosť. „Festival splnil naše očakávania tak napoly. Vážime si, že také eventy stále existujú, ale čo sa týka účasti sme čakali oveľa viac ľudí. Avšak zažili sme aj pekné momenty, napríklad keď sa po našej debate všetci presunuli k nášmu stánku a zaujímali sa o pracovné príležitosti, ktoré im Mafra môže ponúknuť. Málo sa ľudia zastavovali sami od seba, skôr sme ich museli oslovovať my,“ zhodnotila festival Lenka Fickerová, personalistka mediálnej spoločnosti Mafra. Účastníci si v ich stánku mohli vyskúšať prácu za kamerou alebo moderovanie v Óčku spolu s ich moderátorom Jakubom Kotekom. Na festival prišli hľadať talenty a ľudí, s ktorými by chceli v budúcnosti pracovať. Niektorí účastníci mali o prácu hneď záujem. Podľa Fickerovej bol festival z hľadiska kvality veĺmi dobrý, no to sa nedalo povedať o kvantite.

Veľtrh pracovných príležitostí je pre niekoho alternatívou k neosobnému vyhľadávaniu na internete. Osobné stretnutie s predstaviteľmi firiem bolo pre účastníkov viac interaktívne a mohli získať hlbšie informácie o spoločnostiach a pozíciách, ktoré ponúkajú. Forma veľtrhu sa avšak s dobou mení. Je menej formálny a viac otvorený. Jeho súčasťou bola aj chill-out zóna, kútik s gaučami a občerstvením, kde si mohli účastníci na chvíľu oddýchnuť.

Veronika Verešová

Autor: Stisk Studentský deník | sobota 3.3.2018 21:32 | karma článku: 9.57 | přečteno: 426x

Další články blogera

Stisk Studentský deník

Recenze: Divoká říše slibuje více, než zvládne splnit

Novinka nakladatelství CooBoo - Divoká říše autorky Stacey Marie Brown: Kniha se odehrává v dystopické Budapešti a nakladatelství se ji nebojí srovnat i s velikány žánru adult fantasy, ke kterým má však daleko.

22.11.2022 v 13:00 | Karma článku: 7.83 | Přečteno: 157 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Tvorba komunity je pro nás klíčová, říká vedoucí Radia R Barbora Dohnalová

Největší studentské rádio na území Česka a Slovenska má nově zvolené vedení. Místo station manažerky získala studentka Barbora Dohnalová. V rozhovoru mluvíme o autenticitě, fungování, ale i osobním vztahu Dohnalové k Radiu R.

14.11.2022 v 12:31 | Karma článku: 7.73 | Přečteno: 149 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Zápasník Chotěnovský: Trend MMA je teprve na začátku

V jednadvaceti letech se rozhodl pro sport, který u nás v té době nikdo neznal. Denně dojížděl sedmdesát kilometrů na tréninky z Dolní Dobrouče do Hradce Králové. Řeč je o MMA zápasníkovi Lukáši Chotěnovském.

3.11.2022 v 12:19 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 62 | Diskuse

Stisk Studentský deník

Komentář: Reklama na Formuli 1 v americkém Austinu

Max Verstappen znovu kraloval. Tentokrát na okruhu COTA (Circuit of the Americas) ve Spojených státech Amerických. Předcházelo tomu ale drama plné nehod, předjíždění a chyb. Byla to Formule 1, tak, jak ji známe.

25.10.2022 v 16:17 | Karma článku: 7.99 | Přečteno: 131 | Diskuse

Další články z rubriky Praha a střední Čechy

Michal Merhaut

Když do Kolína přijely tanky…

Zatímco severomořským pobřežím se linuly tóny Kmochových skladeb v podání dechové hudby Veřejného požárního útvaru v Kolíně, do překročení československých hranic prvními jednotkami okupačních vojsk zbývalo jen pár hodin.

23.8.2022 v 9:05 | Karma článku: 14.11 | Přečteno: 182 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Anime, Cosplay, Fursuit, zábava puberťáků?

Možná, že už víte, co se u nás doma děje a jak začal příběh mého života s transgender puberťákem.....

22.8.2022 v 10:27 | Karma článku: 13.58 | Přečteno: 627 | Diskuse

Michal Merhaut

Kolínské jaro 1968

Generační obměna členů KSČ a hospodářské zaostávání Československa za západními zeměmi vedlo v 60. letech k nutnosti reforem a k pozvolnému uvolňování tuhého totalitního režimu.

22.8.2022 v 9:51 | Karma článku: 8.48 | Přečteno: 160 | Diskuse

Michal Merhaut

Reflexe roku 1968 v obecních kronikách

Obecní kroniky zaznamenávají události lokálního významu, ať už je to budování vodovodu, úspěchy místního fotbalového mužstva apod.

21.8.2022 v 10:34 | Karma článku: 12.54 | Přečteno: 250 | Diskuse

Alena Kravarčíková

Vyznání MARKOVI

Moc ráda se zamilovávám. Opakovaně, vášnivě, bezhlavě a neustále se zamilovávám do věcí, barev, lidí, dobrého jídla, vína, měst a zemí, bot, neobvyklých hodinek, knih (ne nutně v tomto pořadí) a do stovek dalších oblastí.

11.8.2022 v 15:24 | Karma článku: 11.21 | Přečteno: 433 | Diskuse
Počet článků 2823 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1116

Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...