Knihu o fake news představí projekt Listování zábavnou a neobvyklou formou

Kniha o fake news, která si už v samotném názvu pohrává s manipulací, se díky projektu Listování dostane do padesáti měst České republiky. Dnes startuje turné, ve kterém se návštěvníci budou moci dozvědět více o dezinformacích.

Brno – Nejlepší kniha o fake news, dezinformacích a manipulacích dnešním dnem vyjíždí na dvouměsíční turné po celé České republice. Projekt Listování představí knihu vtipnou a neotřelou scénickou formou. Návštěvníky seznámí nejenom s riziky dezinformací, ale také jak se proti nim lze bránit a jak vlastně vznikají. Jedno z prvních scénických čtení mohou zájemci navštívit již dnes v Brně, městě zrodu samotné knihy, a to od půl deváté v divadle Reduta.

Autory této knihy jsou Petra Vejvodová a Miloš Gregor, kteří působí na katedře politologie Masarykovy univerzity. Velkou zásluhu na knize mají také lidé z projektu Zvol si info. „Na většině zastávek turné se objeví někdo z autorů, se kterými tak bude možnost pobavit se více do hloubky o tématu a knihu nechat podepsat,“ informuje člen projektu Zvol si info Vojtěch Bruk.

Projekt Listování, u jehož zrodu stál v roce 2003 také známý herec Lukáš Hejlík, se snaží představovat novou i klasickou literaturu uvolněnou formou a přimět tak děti i dospělé ke čtení. V případě Nejlepší knihy o fake news se mohou návštěvníci těšit na herce Alana Novotného a Jiřího Resslera.

„Přiznám se, že jsem velmi nervózní. Sami jsme zpracování naší knihy herci ještě neviděli, takže i pro nás to dnes bude premiéra. Navíc na domácí půdě!“ svěřuje se spoluautor knihy Miloš Gregor. Dodává také, že se bude snažit zúčastnit většiny zastávek, jak jen mu to pracovní povinnosti umožní.

Seznam všech padesáti měst, které Listování během svého turné navštíví, můžete najít na internetových stránkách www.listovani.cz.

Zuzana Šikalová

Autor: Stisk Studentský deník | úterý 6.3.2018 20:31 | karma článku: 14,69 | přečteno: 238x
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com