Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

odborník

9. 12. 2009 11:27
???

co to je za blábol?

míchat (klasickou) dechovku s big bandem je trochu trapný. ano, dechovka může být pro důchodce, ale nemůže to platit stoprocentně, sám vím o opačných případech. tohle spojení je spíš berlička pro někoho, kdo se nenamáhá přemýšlet a je vysazený proti tomuhle žánru (domněnka)

soubor z police není žádnej bigband a už vůbec ne nějakej extra orchestr. to, že je ten soubor populární pro členy, je sice hezký, ale zřejmě to bude jeho jediná přednost. to, co hrajou, jsou, dá se říct, nejlevnější skladby, který těm děckám nedaj skoro nic

0 0
možnosti

odborník

9. 12. 2009 11:29
Re: ???

navíc proč by musela dechovka mladý lidi nutně nudit? tak to neni,

jde ji dělat pro každý publikum. a cesta, jak dechovkou hudbu (obecně)

nabídnout mladším, určitě neni jen v tom snížit laťku a podsouvat

nějaký filmový melodie a podobný ptákoviny

0 0
možnosti

odborník

9. 12. 2009 11:29
Re: ???

jestli někdo něco dělá dobře, tak to normální člověk dokáže ocenit,

neni potřeba se snižovat. autorce bych doporučil se aspoň základně

zorientovat v hudbě a získat nějakej přehled. to, co ona tady víceméně

vychvaluje, je podle mě spíš příklad, jak se to dělat nemá.

0 0
možnosti
PZ

Robin Ood

9. 12. 2009 12:27
Re: ???

máš někde příklad dechovky, která by měla potenciál zaujmout a neunudit k smrti mladší generaci? Neříkám, že je to nemožné, ale nepravděpodobné ano. V současné době tolerujíí v mém okolí dechovky jen lidi, kteří na nich nějakým způsobem vyrůstali.

Naopak ti samí lidé a mnoho dalších si cvrnká úžasem do kalhot, když naživo slyší podobný orchestr hrát Williamse, Shora nebo Zimmera.

.

A to i teď pomíjím fakt, že ten Smoke on the water mi přišel spíš průměrný - vzhledem k tomu, že krom základní relativně jednoduché linky(neříkám lehce zahratelné, s dechy zkušenost nemám) tam složitější kousky vyváděla zas jen kytara.

0 0
možnosti
MP

Ailamtor

9. 9. 2010 13:49
Re: ???

Za prvé. Ono vám to zřejmě nedošlo, ale spojení big band nemusí znamenat jenom přesnou definici konkrétní jazzové sestavy, ale také prostě velký soubor.

Za druhé. Kážete tu o hudebním rozhledu, ale jestliže hájíte dechovku a zatracujete filmovou hudbu a další, sám zřejmě moc velký přehled nemáte. Jistě, každému se líbí něco jiného. Já zastávám zase přesně opačný názor. Dechovka pohltila a zničila původní tradiční hudbu zdejší krajiny, stejně jako globalizace maže všechny rozdíly. Nic jednoduššího tu už není. Dechovka není hodnotný styl hudby. Právě dechovka je tím levným. A mladí to cítí, protože mají možnost výběru a nemusejí ji denně poslouchat v rozhlase jako za komunismu.

Za třetí. Co vy víte o tom, jaké skladby co komu dají? Založte si orchestr a zkuste si svoje teorie v praxi. Takhle jen plácáte nesmysly.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com