Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Chci milého autora upozornit, že jsem špenátofob, protože je to pokrm, který opravdu nerad. Když jsem, před rokem svobodně vyjádřil svůj názor, že islámská vlna lidí, kteří nám chtějí vnucovat své zvyky, kulturu a náboženství, nám nic dobrého nepřinese a podotkl, že se neziskovky už těší, jak z toho budou ždímat peníze, byl jsem dehonestován, označen za rasistu a fašistu a dočkal se nápisů "Brichta bude viset" nasprejovaných na pražském obchoďáku, či vyvěšených na pódiu levičáckého festiválku. Osobně mohu prohlásit, že jsou mi podobné reakce zcela u zadečku, protože každý má právo na to mít svůj názor a svobodně ho vyjádřit. Jen je otázkou na jakém místě je to vhodné a zda jde o jeho osobní názor nebo připravenou kampaň, ke které se z jakýchkoliv důvodů propůjčil. Ale to ať si každý srovná se svým svědomím, pokud je toho schopen. Já se před svými dětmi stydět nebudu muset.

17 2
možnosti
PB

P85e14t69r 71B78r76o22ž

24. 4. 2016 23:52

Dnes je označení xenofob, rasista, fašista, islamofob apod. spíš známkou toho, že ten sluníčkáři onálepkovaný člověk má všech pět pohromadě. Takže pane Brichto: R^

3 1
možnosti
KM

Mít názor napsaný na papírku a přitom čtení tak trochu zadrhávat je opravdu dokonalý...

...a tak nějak to o něčem vypovídá;-D

10 2
možnosti
FN

Nevím o čem píšete, ale mít svůj názor napsaný na papírku by problém být nemusel. Ne každý je schopen se do kamery vyjádřit. Důležité je, aby to, co na papírku je napsáno, bylo shodné se svobodným názorem čitatele

3 1
možnosti
RS

Je samozrejme ze kazdy ma pravo vyjadrit svuj nazor. Pod jednou podminkou. Musi vedet o cem mluvi.

3 0
možnosti

Ano vyjádřila Lenka Dusilová svůj názor, ale byl to opravdu její názor? Vždyť byla v Číně vystupovat a dokonce měla propagovat jejich výrobek. Bylo to v červenci r.2015 a popisováno právě na iDNES.cz

11 2
možnosti
Foto

A jak to spolu souvisi?

1 1
možnosti
MP

Podstata problému je podle mě někde jinde. Nikdo nikomu neupírá právo na vlastní názor ani na Zemana, ani na čínské vlajky, nikomu za tyto názory nic nehrozí a je to tak v pořádku. Jak by to ale vypadalo, kdyby každý své soukromé názory prezentoval kdy a kde se mu zachce?

"Tak to bylo z dnešního sportovního zpravodajství vše. Ať žije Tibet, nemám ráda Zemana" "Napíšu vám penicilin, za týden se přijďte ukázat. A abych nezapomněl, prezident Zeman se chová nedůstojně."

6 2
možnosti
Foto

8-o a to je myšleno vážně? Že ne......;-D;-D

1 5
možnosti
MB

Ani ve snu snu by mě nenapadlo, že by někdo neměl mít právo na to vyjádřit svůj názor.

Jenže ten problém by měl být směřován k tomu, jak a kde. Právem na názor přece nelze obhajovat to, že vám někdo popíše fasádu vašeho domu svými politickými slogany nebo že vám někdo "ukradne" váš vysílací čas k prezentaci svých soukromých politických názorů. Vždyť v televizi je zpravidla zakázáno jmenovat i značky svých oblíbených výrobků (aby se nejednalo o skrytou reklamu) což by mohlo být také považováno za omezování práva na názor.

Zajímalo by mě, jestli by pořadatelé vyhlašování hudebních cen byli stejně bohorovní, kdyby se jim pořad zvrhl v manifestaci jim cizího politického názoru nebo prezentaci firmy, která se nepodílí na sponzorování programu.

Podobné je to s vyvěšováním nějakých transparentů z veřejných budov. Pochybuji, že by se policie nezajímala o to, kdyby z oken veřejných budov visely protiamerické či jiné transparenty podle svobodného rozmaru jednotlivých studentů nebo úředníků.

Prostě všechno má svoje místo a prostoru vyjádřit svůj názor má každý dost aby nemusel využívat (zneužívat) cizí prostor.

12 2
možnosti
PZ

prej budoucí novinář, a už v telecím věku si neodpustí nálepkovat, FUJ Rv

5 3
možnosti

Umělci kritizují prezidenta, někdo jiný zase kritizuje umělce. To znamená, že demokracie funguje !;-)

3 0
možnosti
TJ

?Se tam nějak rozsypaly otazníky?

A jinak bych čekal, že když už to téma jako poslední v republice objevíte, tak uvedete všechno, tedy včetně jistého pokrytectví jisté Dusilové ve vztahu k jisté Číně.

7 2
možnosti
Foto

Teze, že se umělci mají věnovat umění a nemají se vyjadřovat ke společenskému dění, je scestná.

Zdroj: http://stisk.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=505673

Kdo to tvrdí?

Nikdo nebrání umělcům psát blogy. Ale proč si mají uzurpovat lstivě veřejný prostor pro sebe?

13 4
možnosti
KK

Občan jdoucí za kulturou není zvědavý na to, aby mu za jeho zaplacené vstupné "umělec" začal předříkávat jakékoliv! osobní politické postoje a názory na kdoví co.

10 4
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com