Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Taky vnímám pohodu dnešních vysokoškoláků... Ale stejně to holt, nestačí, pořád se tu a tam dočteme, že v poměru jich máme pořád málo, a to už snad dnes minimálně jednu VŠ studuje každý a patří téměř k "základnímu vzdělání" (jen mne tak napadá, jestli někdo v těch tabulkách nesrovnává "high" /school/ a "vysoká" /škola/)

Já když před mnoha a mnoha lety seděl poprvé v aule ČVUT bylo nám s neskrývanou škodolibostí sděleno, že nás bylo do prvního ročníku přijato cca. 1600 a mají dva semestry na to, aby nás zredukovali na polovinu...

2 0
možnosti
PS

Taková je realita - např. VŠE + FTVS zvládnete v poho i při zaměstnání.

1 0
možnosti
Foto

Tak zrovna studium katedry mediálních studií a žurnalistiky, jehož studenti vydávají Stisk, na Masaryčce mi připadne, že se jím dá pouze proplout a zvládnout 3 obory naráz, je to na jedno brdo. Při tom množství studentů jejich práce nikdo ani nečte, pokud počítač nevyhodí opsané téma, mají smůlu. Jedinou námahou pro ně je, aby vhodně přehodili slovosled své práce. Medicína ani jaderná fyzika se dohromady studovat nedají. Doufám, že autorovi naloží jeho profesoři mnohem více úkolů, aby se necítil nevytížený.

1 0
možnosti
PN

kdysi se mi do ruky dostal nejaky odborny casopis z 80tych let v anglictine, uz nevim jaky. Jedine co me zaujalo byl spoluautor nejakeho vyzkumu ohledne srdce. jmenoval se Malik a v profilu mel napsano, ze studoval simultanne MFF UK a LF UK. A to za komunistu, kdy neexistoval kreditni system a pokud jste na potreti neudelali zkousku tak to byl konec studia. Ale takovych lidi je opravdu malo.

0 0
možnosti
JN

Z vlastní zkušenosti: neremcat, využít toho. Najděte si slušnou práci už teď, pokud to jde, udělejte si finanční zajištění, nebo se věnujte koníčkům. Fakt jste první student v historii, který si stěžuje na moc volného času?

Já ve škole zažila nejeden den od šesti od rána do osmi do večera, plus doma stovky stránek na samostudium. Není to nic, po čem byste toužil, natož tak zabít tři, pět let, věřte mi.

Nezastávám se vysokoškolského systému, ale taky nikdo neříká, že vy se musíte zaseknout na jeho úrovni, ne?

2 1
možnosti
PH

P97a77v97e76l 96H93e81k

11. 3. 2017 14:14

Mám tomu rozumět, že jde současné studovat medicína a elektrotechnika? Nebo existují méně náročné obory? K čemu potom je takové vzdělání dobré?

1 0
možnosti
PN

muzete "pracovat" v neziskovce

1 0
možnosti
JS

Když se studuje na "Mgr." Oborech, tak to jde...

0 0
možnosti
PN

no prirodni vedy jsou taky "Mgr". Jde to kdyz studujete humanitnich obory nebo soukrome "skoly"

1 0
možnosti
PN

P98e56t69r 62N65e96d74o79m63a

11. 3. 2017 12:42

Toto se tyka porevolucnich oboru typu humanitnich...genderovych....socialnich.. studii. Nejak se ti byvali zamestnanci kateder marxismu zivit museli :) . Studentu, kteri studuji naraz MFF UK a LF UK asi moc nebude :)

0 0
možnosti

tak jistě se to netýká třeba lékařské fakulty, že si jde něco přidat k religionistice atd. tomu bych už i věřil

1 0
možnosti
Foto

A25l89e80š 38M77e96r77t31a

11. 3. 2017 12:22

Studoval jsem na škole, kde nás v bakalářském studiu dokončilo 10 z 64 a v magisterském 4 z 26 přijatých. Mnoho z těch co odpadli studovalo na ráz dvě i tři školy, ale úspěšní byli snad jen dva studenti. Moje bývalá škola je ovšem asi extrém, protože co jsem slyšel, tak na jiných školách většinou dostuduje velká část přijatých. Jsem odpúrce placení školného, ale dle mne, by stát měl platit studentům dvě školy max jeden, či dva semestry a potom by si student musel zvolit jen jeden obor a pokud by chtěl studovat i další, tak ten by si měl alespoň částečně hradit.

2 0
možnosti
DB

není to tak jednoznačné....protože pokud chcete ve svém oboru něco skutečně umět..musíte znát i obory příbuzné..protože dnes již jde o mezioborové a multioborové vědomosti....pokud tedy nechceme mít jen jednooborové fachidioty...pak skutečně stačí jeden obor.....

0 1
možnosti
DK

Zajímavý článek. Je pravda, že studium je dneska nastaveno tak, že se u něj dá zvládnout mnoho. Ze zkušenosti, kdy jsem se pohyboval mezi personalisty, však musím říci, že dva a více titulů často u pohovoru nejsou výhodou. Občas dokonce naopak. Mnohem zajímavější je, když má kandidát třeba jen jeden titul a několik let fungoval v trainee programu nějaké firmy. Ti, co mají titulů více, se často zabývali jen školou a ve skutečnosti jsou pak oproti ostatním výrazně pozadu. Já sám jsem měl u pohovoru skoro 30 letou slečnu se třemi tituly, avšak zcela bez pracovních zkušeností. Z mého pohledu je takový člověk mimo akademickou nebo státní sféru nezaměstnatelný. Supermarket ho nevezme, protože hledá lidi, co tam zůstanou pokud možno navždy a zaměstnavatel ze soukromé sféry chce někoho hotového...

1 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com