Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

R68a79d10e46k 21K41e15t37z93l

28. 3. 2017 18:41

Na to, že euro zajistilo měnovou stabilitu a "Firmy ani jednotliví obyvatelia totiž od roku 2009 nie sú vystavení častým kurzovým výkyvom a změnám.."

*nějak nemohu uvěřit, že toto je schopný napsat vysokoškolský časopis z Masarykovy univerzity (pokud se tam neučí marxismus). Tento výrok je naprosté nepochopení funkcí měnového kurzu mezi zeměmi s odlišnou ekonomickou úrovní. Doporučuji Milton Friedman a jeho Capitalism and Freedom.

"Medzi plusy patrí aj prevzatie fiškálnej politiky z Bruselu." - to je jako by Česko/Slovensko nikdy nezažilo fiskální politiku Moskvy a její dopady na výkonnost.

"Pri vymenovávaní pozitív treba spomenúť aj to, že Slovenská republika má u veriteľov väčšiu dôveru ako štáty, ktoré nemajú zavedené euro." - Táto důvěra není však tržně opodstatněná zákládající se na reálné výkonnosti Vaší ekonomiky a platební schopnosti Vašeho státu - viz jak dopadlo Řecko, které není schopno dostát svým závazkům, které nabralo právě po vstupu do eurozóny.

Samozřejmě, opravte mne, pokud se mýlím.

1 0
možnosti
VV

Mylite se. Temer ve vsem.

2 0
možnosti
PK

Slovensko má určitě lepší vývoj než předpokládali čeští ekonomové. Dnes už nemůžeme tvrdit, že Slovensko těží z přerozdělování v rámci federace - až v Blave bude tol ́ko mostíkov cez Dunaj ako v Prahe cez Vltavu, pak to bude v poriadku :-)

Ale ekonomika přes růst neuživí obyvatelstvo a proto statisíce Slováků jdou do Čech - i když statisticky mzdy jsou obdobné. Samozřejmě jdou i do jiné "ciziny". Osobně bych nyní euro pro ČR nedoporučoval. Ale ani Singrovy hrátky s korunou.

0 0
možnosti
KB

"Panis má názor, že euro je politický nikoliv ekonomický projekt".

To není žádný názor, to je prostě fakt.

3 0
možnosti
Foto

Slovensko je součástí dočasného a trvalého eurovalu. Přispívá tedy na pomoc zemí, které nejsou schopny samy si půjčit na finančních trzích. Eurovaly poskytli už pomoc Řecku, Irsku, Portugalsku, Španělsku a Kypru Země, které přijaly euro ztratily měnovou suverenitu. Slovensko ztratilo možnost reagovat kurzem měny na ekonomickou situaci.

4 1
možnosti
LU

Slovensko neprispieva nikomu, jednorázovo poskytlo dobrovolne pôžičku Grécku , pri hlasovaní poslancov v parlamente pre pomoc Grécku padla vláda Radičovej, ak by návrh pôžičky pre Grécko neprešiel, nič sa nedeje, poslanci neodsúhlasili pôžičku Írsku, Portugalsku.., a zo Slovenska do týchto štátov nešiel ani cent.

Grécku poskytlo finančnú pomoc aj Česko,

2 1
možnosti
VV

Uz dlouho zde tvrdim, ze Slovaci jsou chytrejsi a v mnoha ukazate!Ich Cechy predbehli. Posilali Meciara vcas tam, kam patri. Cesi siKlause jeste 10 let potom hyckali.

4 2
možnosti
Foto

Ano, Slováci poslali včas Mečiara do politického důchodu, my jsme si Klause ještě deset let hýčkali a nakonec jsme si ještě za prezidenta zvolili Zemana, zatímco Slováci si zvolili za prezidenta Kisku. Euro nechceme a pak naříkáme, že nám hrozí, stát se v EU zemí druhé kategorie.

2 0
možnosti
EH

Asi nám stačí výčitky "berete dotace, ale neberete migranty", nemusíme přidat "jste v eurozóně, tak proč nechcete obdarovat bohatší krajiny jako Řecko, Itálii, Španělsko, Portugalsko"

5 1
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com