Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O příčinách, proč někde nebyly proplaceny vyšší mzdy píšete absolutní nepravdu!!! Firmy (jak sám uvádíte v blogu) na razantní zvýšení platů prostě nemají příjmy. A na dlani chlup nenajdete. Platy řidičů byly zvýšeny skokově o 37 %, včetně nového příplatku za ztížené prostředí o téměř 47 %. Vy znáte firmu, které má tak vysoké zisky, aby mohla toto zvýšení realizovat?

Takže zaměstnavatel zvýšil platy jen v případě, že se mu zvýšily i příjmy - tedy že kraj změnil vysoutěžené podmínky (a otázkou je, zda v souladu se zákonem) a zvýšil dotace. Tam, kde to z jakéhokoliv důvodu neudělali prostě zaměstnavatel Sobotkovo třeštění nemohl realizovat.

Kecy politiků a odborářů o tom, že neví, jestli peníze došly až k řidičům jsou jen kecy. Jak z blogu vidět. posluchači jim je žerou.

Jen na okraj: Vyšší platy řidičů dopravy zaplatíme my. Buď daněmi (pokud vyklopí peníze kraje nebo "stát") nebo v jízdném. Jiná cesta není. Takže jestli chcete platit víc, snažte se dále o zvyšování platů.

0 0
možnosti

Řidiči "musí" pracovat až 350 hodin měsíčně (tedy dvanáct hodin denně, den co den?). Opravdu? Proč už IBP podnik, terý tak významně překračuje zákoník práce nepokutoval opakovaně statisíci? Odpovím si sám: protože je to blábol.

Blábol odborářů a ČSSD, neb se to oběma hodí ve volebních agitacích. A milé řidiče ani nenapadne, aby si nesmyslnost domysleli. Nepotřebují přece přemýšlet - od toho mají odboráře, že.

Mimochodem: Zase by byli bohatí. Pri minimální mzdě (3. třída, 2016: 71,60 Kč/hod) by byl hrubý příjem cca 35 tisíc (25 060 Kč mzda, 6 030 Kč příplatek za soboty a neděle /8 dní á 11 hodin/, 3 220 Kč pčesčasový příplatek (cca 180 hodin á 25 %).

0 0
možnosti

V čem - podle Vás - spočívá "systémová chyba", jsou-li platy zaměstnanců soukromých firem (nejen řidičů) odlišné? Podle mně by bylo systémovou chybou, byly-li by jednotné, oktrojované. Nejen u řidičů, ale třeba i u personálu soukromých nemocnic.

0 0
možnosti

Obecně - kapitalismus přece není o chudobě, ta budí vášně a nepodporuje trh. Kdo by výrobky - služby pak konzumoval ? Pak 100 Kč á hod , je pro muže rodiny , za 28 let od revoluce skutečně málo. Je rovněž pozoruhodné, že tu chudobu - výběrovým řízením zakládá samotný stát ! Jde za nejnižší nabídkou - i OK, nicméně ta je pak přenesena na ten základ - zaměsznance - řidiče. Pak zase ČSSD ochotně vystoupí a spustí tok podpor ! Je to farizejské a nikomu - ničemu, to nevyhovuje ! ... (Nejsem žádný odborář - nebo revolucionář) ... :-)

0 0
možnosti
Foto

v Ústeckém kraji žádná stvka nebyla.

0 0
možnosti
Foto

Řidič autobusu, když nastupoval na tuto profesi, byl před nástupem seznámen s podmínkami, které přijal. Kdo jej nutí dělat řidiče atobusu, když není s touto profesí spokojen. Tak se zbalím a jdu jinam. Řidičů je nedostatek a všude hledají řidiče.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS