Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Nevím, jak kdo - ale já jsem znal (i z literatuty) zpravidla stipendium

- buď jako jako finanční příspěvek ( takže příspěvek, ne plnou úhradu potřeb),

- nebo naturální zajištění základních potřeb (bydlení, strava, uniforma /jakákoliv/, učební potřeby) - vyjde levněji naž platba.

Bavme se, zda to bude váženým slečnám a pánům doktorantům vyhovovat.

2 0
možnosti

Čím se vlastně živí Ivan Bartoš?

0 0
možnosti
PA

P22e69t95r 46A35g68u67l77á36r

24. 10. 2017 19:36

To mi připadá docela přirozené. Jednak si myslím, že by člověk už z principu měl udrovat rodinné vztahy na takové úrovni, aby byl schopen zajít za bohatším strýčkem a poprosit ho o půjčku na vzdělání (pak budou banky nahrané) a jednak si myslím, že náklady na vysokoškolské vzdělání jsou prostě investicí, kterou si musí každý rozmyslet. Ne to zkusit, nechat se pár let živit z rozpočtu a pak pokrčit rameny a říci si - zkusil jsem to. To je mrhání prostředky. Když si člověk na studia sám půjčí, třeba od příbuzných, docela jistě to bere mnohem zodpovědněji.

4 0
možnosti
VH

V každém případě, pokud (snad) to je investice státu, není to jen jeho investice. Nechť se příjemce budoucího benefitu rovněž stará o náklady.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com