Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Loupežníkům se stýská po loupení.

1 3
možnosti
PK

Za vlády MT se podařilo mnoho úspěšných kousků jako např. došlo k takovému propojení byznysu, politiky a justičních orgánů, které těm lidem fakticky zaručovalo, že nebudou postižitelní. Kam se hrabe dnes tolik napadaný Babiška se svou vládou v demisi, Mirkova vláda byla spojovanou s klientelismem první třídy, stačí si projít jména, která v té vládě byla. Miroslavem Kalouskem na postu ministra financí počínaje, přes Alexandra Vondru na místě ministra pro evropské záležitosti, Aleše Řebíčka na místě ministra dopravy až po Tomáše Julínka na ministerstvu zdravotnictví. A mnozí si pamatuji Mirkovou známou větu: „Marku, s tebou stojím a padám.“ Ten byl ochoten se ráno se svými politickými partnery dohodnout, večer si dal večeři s Markem Dalíkem a druhé ráno to bylo všechno jinak. No to vše umožnila skvělá opoziční smlouva a pak už jen následná korupce. No a pak jsem přestal býti voličem ODS, konec příběhu. Mirek byl pašák. Jeho škoda aspoň byla legrace.;-D;-D;-D

5 1
možnosti
VH

Ona byla Opoziční smlouva dílem Topolánkovým? To jsou novinky!!

Hm - a copak za klientismus máte na Kalouska? Snad ne nesmysl o padácích.

0 1
možnosti
Foto

Tolik prostoty najednou se jen tak nevidí. Každému jen trochu myslícímu je jasné, jak to bylo s Dalíkem, Pandury a půl miliardou. Soudu právního státu však chyběly důkazy a tak mohl Dalíka odsoudit jen za podvod, při kterém sám sebe stavěl do role důležitého článku a sám pro sebe požadoval půl miliardy úplatku. Takových kauz bylo jak naseto a sám mezi ně řadím i FVE a korunové dluhopisy. Obojí mohli naši "zástupci" včas stopnout, ale místo hospodárnosti vůči státní kase, dali přednost osobnímu prospěchu. Ti samí teď bojkotují Babišovu vládu, protože pro ně je politika rozkrádání a to s Babišem nejde a tím pádem pro ně vládnutí nemá smysl. Nastupující generace je dílem těch předcházejících. Po přečtení vašeho blogu a při pohledu na vaše demonstrace, zdá se, že bychom se my staří měli kát.

3 1
možnosti
VH

"Znamená to, že jsou ústavní hodnoty lhostejné i prezidentovi, i voličům?" Samozřejmě otázka řečnická. Že jsou panu Zemanovi jakékoliv zákonné či morální hodnoty lhostejné je zřejmé již pět let. Mnohým mnohem déle.

A většina voličů se Ústavou a mnohdy ani morálkou nezabývá.

5 0
možnosti
Foto

Dřív bylo všechno lepší. :D

Kdyby byl pan Topolánek k občanům méně arogantní, nepreferoval neomaleně Dalíka a nenechal se vyfotit nahý v Berlusconiho vile, tak by možná měl opět šanci. Ale kdyby jsou chyby.

2 0
možnosti

Asi to bylo složitější, že? :-)

3 1
možnosti
JF

J42i96ř24í 17F28o87g58e69l

27. 3. 2018 8:07

Takže podle autora sedí Dalík zybtečně......8-o

1 1
možnosti
JB

J24a56n 35B84u49r42i59a25n

27. 3. 2018 10:27

Stíhán a souzen byl ale Dalík a nikoli premiér Topolánek. Dnes je stíhán premiér Babiš.

A jen tak mimochodem, ta vláda tehdy nepadla kvůli kauzám pana Dalíka.

2 0
možnosti
PK

Autore, autoři, někdo? mám na vás dotaz. Proč nemůžete psát pod svým jménem/ jmény a do profilu si dát odkaz na vaše noviny či deník nebo www? Díky za vysvětlení.

2 1
možnosti
PV

Dnesni zalostny stav neni nicim jinym, nez nasledek pristupu predchozich politiku k zakonum, kazda dalsi "generace" /vyplod voleb/ posouva jejich ohybani vzdy o nejaky kus smerem k horsimu. Nemyslim si, ze by si to volici prali, oni jen stale v cyklech hledaji nekoho, kdo uz to prestane delat (povestneho Mesiase), zatim stale neuspesne. Volebni vysledky AB a MZ? Vyprahlost/zplostelost politiky, volebni kampane postavene na anti-nekdo/neco.

2 1
možnosti

R^

No, broučkové milí, konjunkce našich politických superstar a jejich postavení je skutečně zlovolné. Na jednu superstar už čeká Boží soud a druhé superstar již brzy ujedou nohy. Zatím jde z nich strach. Ale vzmužme se!

A přitom stačilo na pomoc demokraci tak málo! Stačilo by bývalo, aby otcové naší Ústavy tam vložili jedinou větičku, že nová vláda získává moc k vládnutí teprve získáním důvěry v parlamentu, a že do té doby má moc vláda stará. Jak prosté, že?

A díky za připomenutí Mirka Topolánka! Byl první, kdo podal informace o přítomnosti kmotrů v politice. Za toto to odnesl! Za kmotry v ODS. A to jsme ještě netušili nic moc o kmotrech sociálních demokratů. Inu, Opoziční smlouva přinesla jejich výkvět. Někde měli i kmotry společné. Údajně prý kníže Hlubocké schvalovalo kandidátky obou stran, tedy ODS i ČSSD...

A cesta z té špíny ven? Věřili jsme v Babišovu cestu. To ale ta pravá cesta asi nebude! Možná bude tou pravou cestou, zbavit se komunismu v nás, zbavit se komunistické závisti, komunistické nenávisti, komunistické závislosti na státu. Postavit se na vlastní nohy! Postavit se kladení klacků nám pod nohy. Nejhorší klacky nesamostatnosti jsou od sociálních demokratů! Usilujme o změnu sama sebe, usilujme o pravdu a úctu k druhému člověku! Usilujme o úctu ke svobodě druhého člověka! Usilujme o spravedlnost! A začněme sami u sebe. Ne u druhých!

A když budeme makat na sobě, změní se náš vztah k druhým spoluobčanům. Poznáme kvalitní politiky, které budememe volit. Poznáme špatné politiky, které přes veškerou hybridní válku nezvolíme. A o to jde! Ale začněme u sebe!

:-)

8 1
možnosti
PK

Vláda jen s důvěrou? To byste musel změnit volební systém, více směrem - vítěz bere vše. Jinak by vládla stará vláda do aleluja resp. stále chodit k volbám:-)

0 2
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com