Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejde o nic jiného, než o souboj náhledů na život. Vaše rozhořčení je přirozené a pochopitelné. Ale nejspíš zbytečné. Především ale musím přiznat, že původní provokativní článek jsem nečetl.

Každý z nás jsme nějak vychováváni, z rodinné a školní výchovy vycházíme více či méně deformováni a s touto deformací se mnozí pereme celý život. Může jít i o rozdílnost k patriarchálním a matriarchálním vztahům.

Čím blíže se dokážeme přiblížit svému původnímu, biologickému začlenění do společnosti, tím větší máme šanci pro spokojenost v osobním životě. Nehodlám rozvádět, abych zbytečně neprovokoval, a nepřiváděl debatu na scestí.

Každý z nás máme možnost do této naší biologické danosti zasáhnout určitým sebeobětováním. Může jít o válečné hrdinství, může jít o absolutní odevzdání se v pomoci druhému člověku, můžeme se obětovat ve vědě, můžeme se obětovat jako kněz, můžeme se obětovat pro politiku, můžeme se obětovat pro druhého člověka, nebo oětovat svůj život pro sport. Čím dříve se pro tuto oběť rozhodneme, tím lepší máme výsledek. A dnešní sport vyžaduje oběť od dětství. Takže se za nás rozhodují naši rodičové...

Problém je v tom, že naše rozhodnutí je výlučné. Risk na celý život. Někdo se rozhoduje v duchu svého biologického poslání, jiný jde za slávou, jiný za mocí. Uspokojení jsou z toho různá. Je pro nás optimální, poznat co nejdříve, pro co jsme byli stvořeni. Jen naplnění tohoto úkolu, pro který jsme byli stvořeni, nám může přinést pocit štěstí. A na zemi jsme jen jednou!

:-)

0 0
možnosti
OP

Jeden blbej Haník, no. Dokud ženy ještě o něco usilují, např. o stejnou míru respektu k nim, jako k mužům, mají za čím jít. Až všeho dosáhnou, budou nudné asi jako Haník

0 1
možnosti
JR

J34a75n 46R71á38ž

7. 5. 2018 12:38

Jediná žena, která má automaticky(!!) respekt u mužů je ta, která je dobrou matkou. Nejméně respektu má naopak žena, která principiálně odmítá splnit základní funkci, kterou jí příroda obdařila. A je naprosto jedno, zda se jedná o ženu v domácnosti nebo slavnou sportovkyni, či špičkovou právničku. To je fakt, se kterým žádné feministické projevy nic nenadělají.

PS. Mimo rodinu, zejména při sportu nebo výkonu povolání, musí ženy o získání respektu bojovat stejně, jako to dělají muži. Bez privilegií, bez nesmyslných požadavků na nějaké nadstandardní zacházení, bez naříkání na malé platy nebo nevhodné chování od mužů.

0 0
možnosti
JB

Nikdo nikomu nic nenařizuje. Když chce žena vrcholově sportovat, klidně může, když ne, nemusí, když chce může skončit a může se i vrátit, po dítěti. Vše je na vůli člověka. Jen Vy do toho vsouváte, co by kdo mně či nemněl.

1 1
možnosti
MS

Ačkoli máte pravdu. Nejde popřít fakt, že se nedá srovnávat vrcholový sport a dítě. Vrcholového sportu lze kdykoli zanechat. Jak chcete zanechat dítěte?

1 0
možnosti
JZ

Ty první dvě věty Vašeho blogu jsou jako z Haníkova pera, jen v obráceném gardu.

0 0
možnosti
VV

Co chtít , jste prostě z Brna

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS