Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P72e87t31r 39B97u61r68i96a15n

30. 10. 2018 12:15

Proč ten chlapec bojuje se stereotypy? Oni mu něco udělaly? Já mám, například, své stereotypy rád a vážím si jich.

Nicméně kvituji s povděkem, že jste vynechali ony velmi oblíbené pasáže o bílých rasistech a zlé, diskriminační společnosti.

1 0
možnosti

"Mnoho vzdělaných Romů" - díky, študenti, já se už deset minut chlámu. R^;-D;-D;-DR^

4 0
možnosti

„Žijeme v nové době, kde je mnoho vzdělaných Romů". Jednotka mnoho se v mé škole nepoužívala. Mohl by mi to někdo převést do desítkové soustavy?

6 0
možnosti
Foto

Neurčitá číslovka může znamenat jakékoliv množství a většinou se odvíjí od srovnání s časy minulými. Za socialismu jsem nevlastnil žádné valuty. Když jsem se jednou dostal k markám, které jsem potřeboval pro nákup počítače, měl jsem najednou pocit, že mám mnoho marek. A tak to bude i s pojmem mnoho vzdělaných Romů. Člověk se řídí vlastními zkušenostmi a sám jsem vzdělaných Romů potkal hodně málo. Krom toho je potřeba rozlišit mezi vzdělaným a "vzdělaným". Třeba absolventi práv - "rychlokvašky" z Plzně- se sice mohou řadit tituly mezi vzdělané, ovšem...... Stejně tak žalostně dopadne abiturient dnešního gymnasia ve srovnání s maturantem prvorepublikovým. Proto bych pojem vzdělání nepřeceňoval. Spíš mi chybí vědecká studie, která by porovnala IQ české populace s menšinami žijícími na území Česka. Myslím, že by vyhráli Vietnamci.

7 0
možnosti

"Být si rovni" s lidmi, kteří nikoho neobtěžují, nejsou agresivní, pracují a starají se o sebe a svou rodinu? Jistě, to je samozřejmé, tak to přece běžně chodí.

13 0
možnosti
Foto

A ještě něco...nečekejte, že si moc lidí všimne těch opravdu zajímavých pasáží ve Vašem dobrém článku. Čekejte zase vytahování všech možných důvodů, které jsou sice jako kolovrátek, mimo článek, ale "odborníkům" zdejšího rybníku se hodí pro posílení pravdy. Docela s gustem tu nyní házim už dopředu skoro všechny do jednoho pytle. Zkrátka...já se jenom všeobecnému videní věcí přizpůsobuji oné většině. Nic víc.:-)

4 3
možnosti

P78e70t74r 23B36u80r15i72a91n

30. 10. 2018 12:17

Mohu se optat, které pasáže vás nadchly?

Podělte se, taky se rád směju.

1 0
možnosti

Romové jsou neuvěřitelně svěřepí - viz Rožmberkové a jejich záznamy. Je v nich cosi nezlomného, žel ta vlastnost po staletí vyústila v destrukci. Společnost, režimy se změnily - oni nikoliv! Opravdu to považuji za pozoruhodný jev. Cesta samozřejmě vede přes jejich vzdělanou omladinu - pokroky jsou, ale malé. Podobně, kdyby oni sami došli k jednotě - Šlo by i o politickou sílu - nejsou schopni. Obávám se, že celý proces za staletí došel již tak daleko - že si s problémem nikdo neví rady! Nechme bokem, že kohosi v 21 století začleňovat - je až neuvěřitelné, podobně - školství je zdarma + práce nadbytek. Opak je pravdou = Oni sami - jsou majoritě zdrojem pracovních příležitostí! Asistentové, sociální pracovníci, úředníci kolem dávek ap. Kdo a jak to změní - Nechápu! Dražšího Státního programu není! Avšak výsledky jsou! Kocáb s Abasovou zplodili dítě při jednání Komise! Jednali intenzivně ... :-)

13 0
možnosti
Foto

Vývoj je pomalý proces. Naši předci se od dnešních Romů chováním příliš nelišili. Dokonce i ve středověké Praze se běžně lily zbytky z kuchyně z oken, stejně jako obsahy nočníků. Pravidelně pracovat nebyla přirozená potřeba, ale nezbytnost, bez které hrozila smrt hladem nebo umrznutím. Trvalo staletí, než jsme začali chápat pracovní povinnost jako samozřejmost. U potulných cikánů to bylo jinak, protože oni před civilizačním výchovným tlakem ujížděli v maringotkách a proto zůstali téměř nezměněni.

1 1
možnosti

A koho to prosím zajímá?

2 0
možnosti
Foto

Hned první ranní čtení "novin" mi moc potěšilo. Moc děkuji za přínosný a opravdu dobrý článek. R^R^:-)

3 2
možnosti

Sakra, jak je možné, že tahle uvědomělá Radka ještě není v oddělení VIP blogerů:-)?

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS