Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Kvóta také není úplně nejšťastnější pojem. Není u lidí příliš populární. Třeba ve velkých nadnárodních firmách na to jdou chytře a místo kvót používají spojení „dobrovolné kvantitativní cíle“. Stanoví si třeba, že do roku 2025 chtějí mít ve vedení alespoň třicet pět procent žen. Je to kvóta, jen tomu tak neříkají. A ano, je to možné řešení."

8-o8-o8-o8-o8-o Sním či bdím? 8-o8-o8-o8-o

To jako vážně má být "možné řešení"? Toto má být způsob nového myšlení, resp. oblbování lidí? Teď nevím, jestli takto formulovaný výrok považovat spíše za naprosté pokrytectví či naprostou prostoduchost ..a co je vlastně horší.

Sice jsem se tomu napřed málem zasmál, ale děsí mě podezření, že to bylo vyřčeno naprosto vážně.. a že tomu, kdo to říká na tom ani nepřipadá nic divného. Tak daleko jsme se s tou korektností, překrucováním hodnot a významu slov a pojmů dostali..:-/

2 0
možnosti
Foto

Pravda pravda. Opravdu dochází k tomu, že lidem, kteří jsou vidět, bývá rozmanitými pitomci vyhrožováno. Novinářům, hercům, sportovcům i politikům. Ženám i mužům. A urážek jsou spousty i na sociálních sítích a jsou jimi častovány i neznámí lidé. Co s tím, když se tak často akcentuje požadavek na absolutní svobodu pitomců? Co pak s pitomci? Jedině je opustit a zmizet někde v australské buši či hlubokých hvozdech Aljašky, není-liž pravda?

Opravdu ženy - političky schytávají více urážek než muži? Pochybuji. A zatím jsem nikde nezaznamenal výhrůžky znásilněním, ani se to, pokud vím, nestalo. Ani mužům ani ženám. Ani Babišovi, Zemanovi, Kořánové, Benešové......

Možná by bylo smysluplnější všímat si, jak bezbranným lidem vyhrožují politici. Třeba prostřednictvím svých sluhů. Třeba těch, kteří lidi straší demontáží demokracie nebo vyhazovem nepohodlných redaktorů z ČT.

1 2
možnosti
FL

"Když do rozhodování zapojíme i ženy, bude kvalitnější." - To je právě názor, který není ničím podložen, při tom na tom stojí celá ideologie pro rovnost. Možná jich více absolvovalo VŠ, ale jaké obory a jak těm oborům rozumí. Je prokázáno, že studenti více než studentky při stejném hodnocení u zkoušek.

5 0
možnosti
PB

Prakticky co odstavec, to demagogie, lež, nebo výzva k diskriminaci.

5 0
možnosti
Foto

Člověk někdy nekonečně žasne, z čeho někdo dokáže být živ.

5 0
možnosti
PB

Přesně tak.

To už zřízenci, kteří na nádraží utěšují lidi kterým ujel vlak, dělají smysluplnější povolání.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com