Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Kolokol

22. 11. 2009 19:14
Nějaký Jasánek byl zase redaktorem

závodního časopisu Rudá vatra.

Ale vážně, mě by zajímalo, jaký  by byl vývoj těchto lidí, kdyby se takto stravovaly 3 -4 generace. To by bylo zajímavé. Naštěstí takové ujetiny málo kdy přežijí další generaci.

0 0
možnosti

Tramp_007

22. 11. 2009 18:03
To je legrace

nebo skutečně takoví cvoci existují?

0 0
možnosti
JH

JuraJSH

22. 11. 2009 18:16
Re: To je legrace

Lidi mají jednu zajímavou vlastnost. Ať je něco sebevětší kravina, vždycky se najde někdo, kdo tomu věří. Doporučuju kouknout na brethariány. Proti nim jsou vitariáni másla.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

22. 11. 2009 18:00
nevím ale já se kdys učil

že to co nás začalo také odlišovat od zvířat bylo schopnost si upravovat tepelně stravu a tím mnohem rozšířenější paletu stravy

0 0
možnosti
L

Lafinta

22. 11. 2009 18:02
Re: nevím ale já se kdys učil

Já bych na tu syrovou zeleninu potřebovala čtyři žaludky.....

0 0
možnosti
MV

Martin V

22. 11. 2009 17:57
Zajímavé, ale blbost

Lžou jako když (s)tisknou, třeba ty kecy o tom zahlenění, co z ní šlo. Kde si ta slečna ty hleny celou dobu skladovala, aby si je pak mohla měsíc vykašlávat?8-o

Prostě se snaží být zajímavý i za cenu zkaženého zdraví, ale budou tvrdit opak a pak nenápadně chroustat řízky.:-)

Doporučuji jim další směr po vitariánství - žrát hlínu nebo exkrementyR^;-D

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

22. 11. 2009 18:50
Re: Zajímavé, ale blbost

... a má lepší vlasy a chrup. Bylo by zajímavé zjistit, co vlastně konzumovala dříve. V jistých případech bych zlepšení po přechodu na vitariánství věřila.:-)

0 0
možnosti
D

dr_NO_

22. 11. 2009 17:57
jinak nic proti

ale vitariánství existuje pro pár exotů jen díky tomu, že ostatní se živí nečím jiným, u nás nejsme schopni uživit 10mil lidí čerstvým ovocem a zeleninou, je to náročné na pěstování, špatně se to skladuje, krátká trvanlivost atd.

0 0
možnosti
JU

P.J.

22. 11. 2009 17:55
...

Nic proti alternativnímu způsobu stravování, ale řekl bych, že nejdůležitější dostat do těla všechno, co potřebuje pro svůj provoz. Nedokážu si představit, že bych si každý den musel zjišťovat, které látky látky mi zrovna chybí a jakou zeleninu bych měl sníst, abych je doplnil. Nicméně proti gustu... Hlavně když je člověk spokojenej.

Vzpomněl sem si ještě na exotku Janu Uriel Kratochvílovou, která v jednom rozhovoru uvedla, že je frutariánka a za pár let se bude živit jen vzduchem a kosmickou enegií ;-D

0 0
možnosti
D

dr_NO_

22. 11. 2009 17:58
Re: ...

musí ti sestavit jídelníček odborník, ale asi to moc pestré nebude, jenom syrová zelenina, ovoce a ořechy, nuda

0 0
možnosti
D

dr_NO_

22. 11. 2009 17:51
pot

zajímalo by mne to s tím potem, jak to že zmizí jeho zápach který indikuje toxiny(?), vždyť pot sám o sobě nesmrdí, smrdí až látky které vzniknou rozkladem bílkovin a tuků , jimiž se živí bakterie na povrchu těla

0 0
možnosti
D

dr_NO_

22. 11. 2009 17:52
Re: pot

podle mě vitariáni normálně lžou

0 0
možnosti
P

Pavel_D

22. 11. 2009 17:50
Jak si kdo ustele...

S vegetariánstvím, veganstvím i vitariánstvím bych byl opatrný v době, kdy organismus ještě není plně dobudován. Nedostatek některých látek, které v rostlinné potravě nejsou, se pak může časem projevit. Viz příklad mé známé, které se narodilo dítě s tolika vadami, že bude do konce života odkázáno na něčí pomoc.

Náš organismus během vývoje ztratil schopnost si řadu potřebných látek vytvářet jen z toho, co bylo v potravě k disposici (kdežto např. koně si dokážou vyrábět potřebné množství vit. C sami atd.).

Cpát se hamburgry v mekáči je ovšem postupná sebevražda. Kdežto vyvážená strava se jeví určitě jako nejoptimálnější - nemusíte si nic odříkat, jen trochu bdít nad tím, abyste pozřeli od všeho trochu. Zdravé tělo si samo řekne, co mu chybí. Strikní omezování sebe sama je něco na způsob sebemrskačství - zase další náboženský směr - posílí ducha? Zůstane opravdu svobodný a tělo zdravé? Uvidíme.

0 0
možnosti
PZ

Mirco1

22. 11. 2009 17:43
A dalším krokem již bude...

... breathariánství. :D

0 0
možnosti
L

Lafinta

22. 11. 2009 17:34
no nevím

Ať si každý se sým tělem potažmo zdravím dělá co chce...... ale z vlastní zkušenosti vím, že muž co nejí maso, prostě není chlap. Chodila jsem s jedním vegetariánem, no byl takový nemastný neslaný. Prostě mu scházelo cosi živočišného.....

Zajímalo by mě, kolik bude mít takový muž svalové hmoty - jak je to s přísunem bílkovin? A co až slečna přijde do jiného stavu? Jak se taková strava podepíše na jejím zdraví, když bude muset "živit" dítě.....

A ještě nakonec: zuby se mi nekazej (ono si to chce správně si je čistit ;-)), vlasy mám kvalitní, vidím dobře, nehty mi rostou rychle, zažívací problémy jsem nikdy neměla.... a to už mi není dvacet :-P

0 0
možnosti
B

Bbaru

22. 11. 2009 18:26
Re: no nevím

Dobrý den! Nemyslím, že např.tento vitarián (markus rothkranz, vpravo: http://www.purejeevan.com/video/blogpix/rsf-jd-markusr.jpg) by byl "neslaný nemastný".  Vegetariánství a vitariánství je obrovský rozdíl, vegetarián může být v praxi (dotaženo do extrému) osoba přežívající na hranolkách, cheeseburgerech a cole. Vitariáni jsou naopak zdravím nabití energetičtí jedinci, kterým rozhodně "živočišnost" nechybí:-) . Ad bílkoviny:

Lidé se mylně domnívají, že je potřeba jíst maso kvůli bílkovinám a mléčné výrobky kvůli vápníku. To však není pravda. Člověk nepotřebuje přijímat bílkoviny, nýbrž pouze aminokyseliny. Při požití masa musí tělo živočišnou bílkovinu rozložit na aminokyseliny a poskládat z nich bílkovinu novou. Pokud přijmeme v potravě rovnou aminokyseliny, ušetříme si tak jeden metabolický proces a výsledkem je enormní nárust energie. Po obědě se necítíme unavení, naopak pociťujeme příliv elánu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2823
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1121x
Stisk online je studentský online deník tvořený studenty Katedry mediálních studií a žurnalistiky Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Brně. Blog Stisku je po dohodě s redakcí Blog iDnes.cz koncipován jako skupinový. Stisk vznikl v roce 1997 jako jeden z prvních internetových časopisů v České republice, v rámci blogu iDnes se představuje od února 2009. Plná verze časopisu Stisk online je k dispozici zde.

Tiráž:
Vedoucí projektu Stisk online: Jaroslav Čuřík
E-mail: curik@fss.muni.cz
Adresa: Katedra mediálních studií a žurnalistiky, FSS MU, Joštova 10, 602 00 Brno.
Tiskové zprávy zasílejte na: stisk.munimedia@gmail.com